Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το καφέ της Μονεμβασιάς με τη θέα που κόβει την ανάσα



Ένα ταξίδι που ξεκινά μόλις περάσεις την πύλη του κάστρου και αντικρύσεις το κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς, τη «Μέση Οδό» κατά τους Βυζαντινούς.

Η επίσκεψη στη Μονεμβασιά είναι εμπειρία. Η ατμόσφαιρά της μοναδική, με τα χρώματα της πέτρας και της θάλασσας να κυριαρχούν στον ορίζοντα και τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές της να προκαλούν δέος.

Η βόλτα στην Πάνω Πόλη επιβεβλημένη, με τα αρχοντικά και την Αγία Σοφία που μοιάζει σχεδόν σαν να αιωρείται, έτσι όπως κρέμεται στην πλαγιά πάνω από τη θάλασσα, να κόβουν την ανάσα.

 

Ένας τέτοιος παραμυθένιος προορισμός δεν θα μπορούσε παρά να έχει και το «παρατηρητήριο» που του αξίζει, εκεί όπου σπεύδουν οι ερωτευμένοι για να αγναντέψουν τη θέα, αλλά και κάθε ταξιδιώτης που αναζητεί τη μαγεία του παρελθόντος.

Για το Malvasia Cafe ο λόγος, το καφενεδάκι του ξενοδοχείου Malvasia, που διαθέτει την καλύτερη ίσως θέση στο κάστρο για να αφήσεις το μάτι σου να ξεκουραστεί στα απλόχερα δώρα του χρόνου και της φύσης.

 

Με θέα το πέλαγος, με «καταπληκτική θέα», «υπέροχη θέα», «μαγευτική θέα», «εξαιρετική θέα», όπως ομολογούν όσοι κάθισαν εδώ και είπαν να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Ένα καφέ που η τοποθεσία του και μόνο στην άκρη του κάστρου φτάνει για να σε αποζημιώσει μετά το πολύωρο περπάτημα.

 

Γραφικότητα, παράδοση και χορταστικές ματιές στη Μονεμβασιά και το βαθύ γαλάζιο που την τυλίγει…

Το καφέ της Μονεμβασιάς με τη θέα που κόβει την ανάσα