Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

To ιστορικό ξενοδοχείο του Ποζιτάνο που μαγεύει τον κόσμο εδώ και 68 χρόνια



Le Sirenuse το λένε και λειτουργεί ως Σειρήνα της Ιταλίας για κάθε ταξιδευτή που θα φτάσει ως το πολύχρωμο χωριό που είναι χτισμένο στους βράχους του Αμάλφι.

 

Δύο χρόνια μάλιστα μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Le Sirenuse μάγεψε κάποιον… Τζον Στάινμπεκ που έμεινε εκεί μερικές βραδιές του 1953 και αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει γι’ αυτό σε άρθρο του στο «Harper’s Bazaar»!

Πάνω από μισό αιώνα αργότερα, το 58 δωματίων παλάτσο συνεχίζει να βρίσκεται σε οικογενειακά χέρια και δεν έχει απωλέσει τίποτα από τη ρετρό μαγεία που ασκούσε από την πρώτη στιγμή σε όλους.

Μαγνητίζει σαν άλλοτε τους σταρ που θα φτάσουν ως το ιταλικό Αμάλφι και τους κροίσους της υφηλίου φυσικά, που συρρέουν εδώ για την υψηλή και πολύχρωμη αισθητική, τις αντίκες και μια από τις καλύτερες θέες του Ποζιτάνο.

Λένε μάλιστα πως αν δεν έχεις απολαύσει σαμπάνια από τις βεράντες του Le Sirenuse δεν ξέρεις τι σημαίνει ζωή! Ή αν δεν μπεις στο παλιό ξύλινο καράβι του ξενοδοχείου για μια βόλτα γύρω από τις ακτές.

Το Le Sirenuse άνοιξε το 1951 από τέσσερα αδέλφια από τη Νάπολη, που μετέτρεψαν το εξοχικό τους παλάτσο στο Ποζιτάνο σε ξενοδοχείο για λίγους και εκλεκτούς. Σήμερα είναι ένα από τα πλέον πολυτελή καταλύματα της Ιταλίας με φήμη και άρωμα ιστορίας, μιας και με ατμόσφαιρα εξόχως σπιτική.

Η ντόλτσε βίτα στα απολύτως καλύτερά της δηλαδή…

Πηγή κειμένου: 

newsbeast