Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 -

Η άγνωστη «Σπηλιά της Νεράιδας» -Εκεί όπου ο Ανδρέας Μπάρκουλης ερωτεύτηκε την ΚαρέζηΣτη δυτική πλευρά των Σπετσών, πλάι στη μεγάλη παραλία των Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται μια κρυφή σπηλιά με την κινηματογραφική ονομασία «Σπηλιά της Νεράιδας».

Πρόκειται για ένα αξιοθέατο του νησιού με ξεχωριστή, αυθεντική ομορφιά και υπέροχα καταγάλανα νερά στο εσωτερικό της. Η κανονική ονομασία της είναι «Σπηλιά του Μπεκίρη» και υπάρχουν δύο διαφορετικές εισόδους για όσους θελήσουν να βρεθούν εκεί.

Η πρόσβαση από τη στεριά ξεκινάει από τον νέο μόλο στα βόρεια της μεγάλης παραλίας, όπου με σηματοδοτημένο μονοπάτι καταλήγει στα τσιμεντένια σκαλοπάτια της στενής εισόδου.

 

Ωστόσο, υπάρχει και η πρόσβαση από τη θάλασσα, όπου με πολύ χαμηλό ύψος, ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει προσεκτικά και να βρεθεί στο εσωτερικό της όταν βεβαίως ο καιρός το επιτρέπει. Μέσα στη σπηλιά, οι εντυπωσιακοί σταλαγμίτες προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ η μικρή αμμουδερή παραλία στο βάθος της, ολοκληρώνει το σκηνικό της μαγείας.


 

Βάση ιστορικών στοιχείων, η σπηλιά χρησίμευε ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε περιόδους επιδρομών, μα και ως αποθήκη πυρομαχικών κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Όμως, παρά την ιστορικότητα της, η σπηλιά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την ταινία της Φίνος Φιλμ «Τζένη-Τζένη», με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη να βρίσκουν στο εσωτερικό της το κατάλληλο μέρος για να ανθίσει ο έρωτάς τους.

Όσο για την παραλία των Αγίων Αναργύρων, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, με βότσαλα και υπέροχο αμμώδη βυθό, που απέχει από την πόλη των Σπετσών περίπου 10 χιλιόμετρα. Διαθέτει βαθιά νερά και είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ, ενώ ταυτόχρονα ο επισκέπτης μπορεί να βρει καφέ και φαγητό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.


 

Ταξιδέψτε στη σπηλιά της Νεράιδας μέσα από το υπέροχο βίντεο της ομάδας Travel Inspiration

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ