Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το γευστικό μυστικό στους πρόποδες του Ολύμπου



Το βουνό των θεών, ο χιλιοτραγουδισμένος Όλυμπος, είναι ένα μέρος μυθικό που σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρίσεις.

Αν κάνεις μάλιστα να πατήσεις πάνω του, τότε θα σου αποκαλυφθούν όλα τα θέλγητρα της φύσης, από απάτητες κορυφές και μονοπάτια μέχρι και την πλουσιότερη χλωρίδα της ελληνικής γης.

Μονοπάτια και καταφύγια ανοίγονται ολόγυρα και οι αισθήσεις αποκτούν αναγκαστικά τον πρώτο λόγο.

 

Αν τύχει και βρεθείς από τη θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου, υπάρχει ένα χωριουδάκι που ξεχωρίζει όχι μόνο για την υπέροχη τοποθεσία και την πλούσια ιστορία του, αλλά και το μικρό γευστικό μυστικό του.

Για το Aργυροπούλι ο λόγος, ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου που ανήκει στον νομό Τυρνάβου, απέχοντας καμιά τριανταριά χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Ένα χωριό που ξέρουν ιδιαιτέρως καλά οι ντόπιοι (για να μην πούμε όλη η Θεσσαλία) και μετατρέπουν τις ποιοτικές ταβέρνες του σε τόπο «προσκυνήματος» τα Σαββατοκύριακα, συρρέοντας για το αρνίσιο και κυρίως για το «δύστροπο» πρόβειο παϊδάκι.

Είναι γεγονός πως το Μέτσοβο θα κρατούσε τα πρωτεία στο πρόβειο παϊδάκι αν δεν υπήρχε αυτή η γωνιά της θεσσαλικής γης. Εκεί που το πρόβειο παϊδάκι έχει μετατραπεί σε ιεροτελεστία δηλαδή.

Κι ενώ όπου κι αν φας στο Αργυροπούλι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου, καθώς οι άνθρωποι είναι μεγάλοι μάστορες στα κρέατα, η ταβέρνα του Τσιώτα αποτελεί τον μεγάλο πόλο έλξης της περιοχής.

Φημισμένος για τα πρόβεια παϊδάκια του σε ολόκληρο τον κάμπο…

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#paidakia #taverna_tsiotas #foodporn #mix_grill #greek_way #village_stories #tastedgood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ταβέρνα Τσίωτας (@tsiotastaverna) στις 14 Οκτ, 2017 στις 1:24 μμ PDT