Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 -
Βροχή

15 °C

Σήμερα, 25. Οκτωβρίου 2021

Εύβοια: Η μαγευτική παραλία που αλλάζει σχήματα..



Στη Νότια Εύβοια, και πιο συγκεκριμένα σε μικρή απόσταση νοτιοδυτικά από το Μαρμάρι, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία που εικονίζεται στο σποτ με το οποίο το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού επιχειρούν την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, που υφίσταται, όπως και άλλοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού. 

Σε σποτ για τον ελληνικό τουρισμό, όπου κυριαρχεί το μήνυμα «ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα», παρουσιάζεται μία από τις υπέροχες ακρογιαλιές που στολίζουν μαζί με το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών το Μαρμάρι, το λιμάνι της Νότιας Εύβοιας, που συνδέεται με τη Ραφήνα.

  

Η παραλία αυτή είναι η Μεγάλη Άμμος (Χρυσή Άμμος), που μεταμορφώνεται κατά καιρούς, καθώς η ακτογραμμή μετακινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου και των κυμάτων.

Η Μεγάλη Άμμος θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (windsurfers και kitesurfers), καθώς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους.

Οι εκπλήξεις που θα συναντήσεις

Οι επιλογές που έχεις στη διάθεση σου είναι πολλές ακόμη κι αν πας για ένα Σαββατοκύριακο.

Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τα ορυχεία που σήμερα είναι άγνωστες… αλπικές λίμνες; Ή για το μυστηριώδες Δρακόσπιτο στα 1.300 μέτρα υψόμετρο; Αν τώρα σου αρέσουν τα μυστήρια της θάλασσας, πρέπει να επισκεφθείς την παραλία Βύθουρη στην οποία συμβαίνει το σπάνιο φαινόμενο στην Εύβοια.

Ο,τι κι αν επιλέξεις, σίγουρα θα γυρίσεις γεμάτος εμπειρίες…