Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 -
Συννεφιά

15 °C

Σήμερα, 26. Ιανουαρίου 2021

Διαφάνι: Το μικρό, γραφικό ψαροχώρι της ΚαρπάθουΜπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν το τηλεοπτικό Διαφάνι, το χωριό που στήθηκε εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες των γυρισμάτων της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες», ωστόσο το πραγματικό Διαφάνι βρίσκεται στην ουσία πολύ μακριά από το τηλεοπτικό.

Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό ψαροχώρι της Καρπάθου, που συναντάται στο βορειοδυτικό τμήμα του ακριτικού νησιού. Ένας υπέροχος και γαλήνιος τόπος, επίνειο του παραδοσιακού και ιστορικού χωριού Όλυμπος, ένα μέρος μητριαρχικό όπου το πάνω χέρι έχουν οι γυναίκες.

Τα Δελφίνια, Διαφάνι - Κριτικές εστιατορίων - Tripadvisor

 Το Διαφάνι, λοιπόν, είναι ένα ήσυχο μέρος με υπέροχο περιβάλλον και απλούς αλλά φιλόξενους ανθρώπους. Λιγοστά ταβερνάκια κατά μήκος της παραλίας του προσφέρουν νόστιμους μεζέδες με ολόφρεσκα ψαράκια, σημείο αναφοράς για την ντόπια κουζίνα.

Το χωριό διαθέτει δύο παραλίες, την ομώνυμη με αυτό και τη Βανάντα, οι οποίες φημίζονται για τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά τους.

Το δεύτερο λιμάνι του νησιού προσεγγίζεται από θαλάσσης με καΐκι από την Κάρπαθο ή οδικώς, διανύοντας μια απόσταση 70 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού.

Σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, όπως ένας μυκηναϊκός τάφος, η περιοχή κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα ευρύηματα φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο.