Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αίγιο: Η «Πόλη των Κήπων» με τα κομψά σοκάκια & τις δαντελωτές ακτές



Μία πλήρως αναβαθμισμένη πόλη περιτρυγιρισμένη από τα περιβόλια, απ’όπου πήρε το όνομά της και ακόμα μακριά από τον τουριστικό »πυρετό», διατηρεί ακέραιη την κομψότητά της και περιμένει να την επισκεφτείτε!

Βοστίτσα ή ευρέως γνωστή ως Αίγιο, η πόλη έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην κοσμοπολίτισσα του νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα και το πιο ψηλό από όλα έχει ως πανέμορφη θέα τον Κορινθιακό ενώ η πλούσια ιστορία της διαχέεται από αρχιτεκτονικά κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή του Έρνστ Τσίλερ.

Τι να δείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο

ax1

Δημιουργία του Έρνστ Τσίλερ από το 1890 φιλοξενεί ευρήματα από τα νεολιθικά ως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια.

ax2

Ιδρύθηκε το 1994 και στις αίθουσές του εκτίθεται πλούσιο λαογραφικό υλικό από την Τουρκοκρατία όπως όπλα, στολές, πίνακες και αγροτικά εργαλεία.

Σκάλες του Φιλοποίμενος

ax3

Τα 172 πέτρινα σκαλοπάτια, γνωστά και ως «σκαλάκια», ενώνουν την κάτω με την επάνω πόλη από το 1901.

Πλάτανος του Παυσανία

ax4

Ο ιστορικός αυτός πλάτανος είναι ηλικίας περίπου 600 ετών και αναφέρεται τόσο από τον αρχαιολόγο Ερρίκο Σλίμαν όσο και από τον Παυσανία.

Παραλίες

Μπορεί να μην είναι καιρός για μπάνιο, αλλά οι παραλίες του Αιγίου προσφέρονται για μια χαλαρή βόλτα δίπλα στη θάλασσα, συνοδευμένη πάντα από τους απαραίτητους ψαρομεζέδες σε κάποιο ταβερνάκι. Η παραλία της Τράπεζας είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Κορινθιακού με τεράστια άσπρα βότσαλα, όπως και η Ροδοδάφνη είναι πανέμορφη επίσης με ψιλό βότσαλο.

ax6

Σίγουρα μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να είναι αναζωογονητική, κι αν είστε λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης ρίξτε και καμιά βουτιά!