Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τρία πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε καθημερινά



Όσο απαιτητική και αν είναι η μέρα σας, υπάρχουν κάποιες δουλειές στο σπίτι που είναι καλό να γίνονται καθημερινά ώστε να παραμένει πάντα αυτό σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο θα αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στη γενική καθαριότητα του σπιτιού όποτε χρειάζεται. Δείτε τρία πράγματα που θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα.

Οι τοίχοι της ντουζιέρας

Οι τοίχοι της ντουζιέρας γεμίζουν εύκολα με μούχλα επειδή σε αυτό το σημείο υπάρχει πολύ υγρασία. Μετά από κάθε μπάνιο καλό είναι να παίρνετε ένα πανί και να σκουπίζετε τους τοίχους. Έτσι το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρό και δεν θα αναπτύσσεται εύκολα μούχλα πάνω του.

Πιάτα και ποτήρια

Ακόμη και μετά από μια κουραστική μέρα φροντίζετε να μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και ποτήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα γεμίσετε με ζωύφια και επιπλέον την επόμενη μέρα θα χρειαστείτε περισσότερη ώρα για να τα καθαρίσετε. Φροντίζετε να πλένετε τα πιάτα σας σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων.

Καφετιέρα

Πρόκειται για ακόμη ένα αντικείμενο στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζουμε σε καθημερινή βάση και ύστερα από κάθε χρήση. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα με ζεστό νερό και σαπούνι και μη ξεχνάτε να σκουπίζετε και το εξωτερικό μέρος γιατί μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές.