Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Tips για νεανική επιδερμίδα



Καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, βάζετε πάντα αντηλιακή κρέμα και δεν πειράζετε τα σπυράκια.
Γιατί λοιπόν λείπει από το πρόσωπό σας η φρεσκάδα και η νεανική λάμψη;

Δείτε 4 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας για να έρθετε πιο κοντά στην επιδερμίδα που ονειρεύεστε:
Ποιοτικός ύπνος
Όσες ακριβές κρέμες ματιών και αν χρησιμοποιήσετε, καμιά δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο ο ποιοτικός ύπνος. Οι γυναίκες που στερούνται τον ύπνο, κινδυνεύουν περισσότερο από λεπτές γραμμές στα μάτια, αποχρωματισμό της επιδερμίδας και χαλάρωση. Ο ύπνος βοηθά το δέρμα να αναρρώσει ταχύτερα από τη φθορά που προκαλεί το στρες, η ξηρότητα και η ηλιακή ακτινοβολία. Βάλτε λοιπόν σαν στόχο να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.
Κατάλληλη διατροφή
Έχετε πάρα πολλούς λόγους για να καταναλώνετε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: καταπολεμούν τη φλεγμονή, ενισχύουν την επιδερμίδα και «κλειδώνουν» την υγρασία, διατηρώντας το δέρμα φρέσκο και σφριγηλό. Βάλτε επίσης όρια στην κατανάλωση ζάχαρης (λιγότερο από 25 γραμμάρια την ημέρα) και αλκοόλ (ένα ποτό την ημέρα ή λιγότερο), καθώς και τα δύο προκαλούν αφυδάτωση και αυξάνουν τον κίνδυνο για δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Προσοχή στα μικρόβια
Η επαφή του κινητού με την επιδερμίδα (μακιγιάζ, ιδρώτας κλπ.) ευνοεί την ανάπτυξη στην επιφάνειά του πληθώρας μικροβίων και βακτηρίων και συμβάλλει στο φράξιμο των πόρων και την επιδείνωση της ακμής. Καθαρίζετε τακτικά το τηλέφωνο καθώς και άλλα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου (π.χ. γυαλιά, ακουστικά κλπ.)
Γυαλιά ηλίου
Μην αφήνετε ποτέ τα μάτια σας εκτεθειμένα στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιλέγετε φακούς που σας προστατεύουν από τη UVA και UVB ακτινοβολία, η οποία συμβάλλει σε αυτό που αποκαλούμε «πόδι της χήνας» γύρω από τα μάτια, ενώ προκαλεί και βλάβες στον αμφιβληστροειδή, όπως ο καταρράκτης. Φοράτε τα γυαλιά ηλίου, ακόμη και όταν έχει συννεφιά, καθώς οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα.

ΠΗΓΗ: onmed.gr