Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι να προσέξετε όταν αγοράσετε κλειδαριά ασφαλείας..



Σκέφτεστε να αλλάξετε κλειδαριά ασφαλείας στο σπίτι ή στο γραφείο σας;

Η αντικατάσταση μιας κλειδαριάς παλαιού τύπου με μία κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιάς, είναι κάτι για το οποίο δε χρειάζονται δεύτερες σκέψεις.

Τα οφέλη που σου προσφέρουν οι σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας, είναι πολλά και είναι αδύνατο να τα παραβλέψεις. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας, σχεδιάζουν μοντέλα με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται ασφάλεια και αντιδιαρρηκτική προστασία.
Όλες οι κλειδαριές νέας γενιάς, ενσωματώνονται σε κάθε τύπο πόρτας ασφαλείας και ενισχύουν την ασφάλειά της, με τις ιδιότητές τους.
Η επιλογή του καλύτερου μοντέλου, είναι στο χέρι σας. Πριν προχωρήσετε όμως σε μία βεβιασμένη απόφαση αγοράς κλειδαριάς, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε.

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα, τα τρία εκείνα πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε κλειδαριάς ασφαλείας. Κάντε την αναζήτησή σας, έχοντας τα παρακάτω στο νου σας!

1. Επιλέξτε κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιάς

Στην αγορά, θα βρείτε πολλούς τύπους κλειδαριών, παλαιούς και νέους. Τα παλαιότερα μοντέλα κλειδαριών, εκείνα δηλαδή που δημιουργήθηκαν πριν το 2010, δεν αξίζουν την προσοχή σας κι αυτό γιατί οι επίδοξοι διαρρήκτες, γνωρίζουν την τεχνολογία τους και μπορούν να τις αραβιάσουν αθόρυβα και σε διάστημα δύο έως πέντε λεπτών. Οι επιλογές που έχετε στις κλειδαριές νέας γενιάς, είναι οι κλειδαριές ασφαλείας με κοινό κύλινδρο ασφαλείας (πλαστικό κύλινδρο) και οι κλειδαριές ασφαλείας με (ατσάλινο) κύλινδρο ασφαλείας με μη αντιγραψιμο λειδι.

Ας δούμε όμως τις διαφορές τους.

  • Κλειδαριές ασφαλείας με κοινο κύλινδρο ασφαλειας.

Πρόκειται για κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς που αποτελουνται από κυλινδρο ασφαλειας και defender. Οι κυλινδροι ασφαλειας με κοινό προφιλ κλειδιου παραδιδονται με 5 κλειδια ασφαλειας και καρτα ιδιοκτησιας, οι περισσοτεροι σε αυτή τη κατηγορια διαθέτουν πιστοποιήσεις ατά της παραβίασης με διαρρηκτικα καθως και συστημα κατά του σπασιματος. Αποτελουν μια οικονομικη αλλα ασφαλή λύση για την αναβαθμιση της κλειδαριας σας από τις κλειδαριες παλαιου τυπου με το κλειδι χρηματοκιβωτιου. Η καρτα ιδιοκτησίας που συμπεριλαμβάνουν

στη συσκευασια τους μας δινει τη δυνατοτητα να φτιάξουμε αντιγραφα κλειδιων σε ηλεκτρονικη μηχανη αλλα δεν παραπέμπει στην αποκλειστική αντιγραφη των κλειδιων μονο με την επιδειξη της καρτας. , οι οποίες υπόσχονται πλήρη προστασία και αντοχή σε κάθε απόπειρα διάρρηξης. Διαθέτουν έναν ρομποτικό αφαλό, ο οποίος λειτουργεί μηχανικά με χρονοδίσκους και μπίλια. Όταν εισέρχεται το κλειδί, ενεργοποιεί τους χρονοδίσκους οι οποίοι περιστρέφονται. Το βασικό πλεονέκτημά τους, είναι ότι ανοίγουν με ένα μοναδικό κλειδί, το οποίο  αραδίδεται στους ιδιοκτήτες σφραγισμένο και με κάρτα ιδιοκτησίας. Έτσι, δε μπορούν να δημιουργηθούν αντικλείδια, παρά μόνο εφόσον ο ιδιοκτήτης το θελήσει, προσκομίζοντας την κάρτα ιδιοκτησίας.

● Κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο με μη αντιγραψιμο κλειδι.

Βασικό τους υλικό είναι το ατσάλι, το οποίο εξαιτίας των ιδιοτήτων του, δυσκολεύει πολύ τους επίδοξους διαρρήκτες. Προκειται για κυλινδρους νεας τεχνολογιας με προστατευομενο προφιλ κλειδιου, με προστασία από τρύπημα, Προστασία απο εξόλκηση και προστασία από διάρρηξη με Picking και Bumping οπου είναι και οι πιο γνωστες μεθοδους παραβιασης με διαρρηκτικα. Επιπλεον διαθετουν ατσαλινη μονοκοματη μπαρα στο κατω μερος τους κανοντας τη παραβιαση τους ακομα πιο δυσκολη. Ο μηχανισμος τους εσωτερικα λειτουργει με δισκους, συνδυαζουν λειτουργια με ελασματα και μπιλιες, λειτουργία χωρίς ελατήρια που εγγυάται μέγιστη αντοχή σε διάβρωση και διάρρηξη. (Το σύστημα ασφαλείας τους, μπλοκάρει τους πύρους και τον αφαλό όταν κάποιος προσπαθεί να τις παραβιάσει. Ακόμη, διαθέτουν σύστημα 

Defender με ατσάλι, το οποίο εμποδίζει το σπάσιμο των κυλίνδρων αλλά και τη διάνοιξη τρύπας.) Το κόστος τους είναι σαφώς υψηλότερο, όμως προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και αποτελούν επένδυση για την προστασία κάθε χώρου.

2. Δείτε σε ποια κλίμακα του συστήματος ANSI κατατάσσεται η κλειδαριά

Το σύστημα ANSI ή αλλιώς American National Standards Institute, είναι ένα σύστημα που αξιολογεί την αντοχή και την ανθεκτικότητα των κλειδαριών ασφαλείας στις προσκρούσεις και τις κατατάσσει σε μία κλίμακα από ένα έως τρία. Ο διαχωρισμός των κλιμάκων γίνεται ως εξής:

Κλειδαριές ασφαλείας κλίμακας 1: Θεωρούνται οι πιο ασφαλείς στην αγορά, λόγω της μεγάλης τους αντοχής σε προσκρούσεις. Το σίγουρο είναι, ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά των διαρρηκτών πολύ δύσκολη. Κλειδαριά ασφαλείας κλίμακα 2: Είναι αυτό που λέμε η μέση λύση. Έχουν αντοχή στις προσκρούσεις και προσφέρουν ασφάλεια όμως, δε φτάνουν το επίπεδο των κλειδαριών ασφαλείας κλίμακας

2.Κλειδαριά ασφαλείας κλίμακας

3: Δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι απαραβίαστες. Διαθέτουν μικρή αντοχή και δεν εγγυώνται προστασία και ασφάλεια.

3. Διαλέξτε εκείνη που έχει Defender και Σύστημα Μπλοκαρίσματος

Οι κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς με κύλινδρο, διαθέτουν σύστημα προστασία Defender καθώς και σύστημα μπλοκαρίσματος. Μην αναλωθείτε σε είδη που δε σας δίνουν αυτές τις επιλογές καθώς χάνετε τον χρόνο σας. Τα συστήματα αυτά, είναι σύγχρονα και η τεχνολογία τους, δεν είναι γνωστή στους διαρρήκτες.
Μπορεί να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα όμως θα νιώθετε ασφαλείς στο σπίτι και στον επαγγελματικό σας χώρο.

Προσοχή!

Αγοράζοντας την καλύτερη κλειδαριά ασφαλείας νέας γενιάς, δεν θα αποκτήσετε 100% προστασία. Συνδυάστε τη νέα σας κλειδαριά με μία πόρτα ασφαλείας υψηλής αντοχής και απολαύστε ήρεμοι, τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού σας!