Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αν τα παπούτσια σας μυρίζουν πολύ ασχημα, να τι πρέπει να κάνετε



Είναι μια πιθανότητα την οποία μάλιστα δεν μπορείτε να αποφύγετε. Κάποια στιγμή, θα τύχει να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια (πολλοί από εσάς ήδη έχετε έστω και ένα τέτοιο) το οποίο θα μυρίζει πολύ άσχημα μετά τη χρήση.

Να τι μπορείτε να κάνετε για να ξεφορτωθείτε αυτή την τόσο ενοχλητική μυρωδιά.

Βήμα 1ο: Αν όλα σας τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα τότε κατά πάσα πιθανότητα, φταίνε τα πόδια σας. Αυτά μυρίζουν και μεταφέρουν την άσχημη μυρωδιά τους στα παπούτσια σας (Δυστυχώς!).

Μια πολύ καλή λύση είναι να κάνετε ένα καλό πλύσιμο στα πόδια σας με το ακόλουθο μείγμα. Θα χρειαστείτε: 1/2 φλ. listerine, 1/2 φλ. ξίδι και 2 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε τα υλικά σε μια λεκάνη και βουτήξτε τα πόδια σας μέσα σε αυτήν. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-20 λεπτά και έπειτα σκουπίστε τα με μια πετσέτα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ μετά τη δουλειά για να έχετε πάντα μυρωδάτα πόδια.

Τελικά μυρίζουν τα πόδια ή τα παπούτσια σας;

Βήμα 2ο: Αν τελικά τα παπούτσια σας είναι αυτά που μυρίζουν τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω.

Μια λύση είναι να πάρετε δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και να τα βάλετε μέσα στα παπούτσια σας. Αφήστε τα εκεί για ολόκληρο το βράδυ.

Μια άλλη ιδέα είναι να ανακατέψετε 1/2 φλ. κορν φλάουρ, 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ρίξτε με το χέρι σας μέρος του μείγματος στο εσωτερικό των παπουτσιών που μυρίζουν. Αφήστε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα τινάξτε τα και είναι έτοιμα για να τα φορέσετε και πάλι.