Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς να παραμείνει το σπίτι σου ζεστό χωρίς να ανάψεις θέρμανση..



Ένα ζεστό σπίτι είναι πάντα η καλύτερη συντροφιά για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα.

Τους χειμερινούς μήνες η μεγαλύτερη ανάγκη μας είναι φυσικά η διατήρηση μιας ιδανικής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι μας. Με το κρύο που επικρατεί εξωτερικά, το μόνο που μας κάνει να θέλουμε να χουχουλιάσουμε στο σπίτι μας είναι ένα θερμό περιβάλλον που θα μας γεμίζει ηρεμία και ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το σπίτι μας πρέπει να είναι ένα άνετο καταφύγιο για τις ψυχρές μέρες και νύχτες. Δε ζούμε όμως όλοι σε χώρους όπου είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μονώνουν σωστά και να αποτελούν ενεργειακά το ιδανικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν ο τρόπος που θα μας οδηγήσει στην διατήρηση ενός ζεστού περιβάλλοντος αποτελεί την Νο1 διαρκή αναζήτησή μας αυτή την εποχή.

 Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες θερμότητας. Και δεδομένου ότι το κόστος θέρμανσης έχει αυξηθεί, η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης του σπιτιού μας για τον χειμώνα είναι ύψιστης σημασίας. Αυτές οι χειμερινές συμβουλές που σου παραθέτω στην gallery που ακολουθεί, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τον δροσερό αέρα έξω και τον ζεστό μέσα στο σπίτι σου, εκεί όπου ανήκει ο καθένας.

Τι πρέπει να κάνεις:

1.Κάνε αναδιάταξη των επίπλων.

2. Κράτα τις κουρτίνες ανοικτές τις ηλιόλουστες ημέρες μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

3. Μόνωσε τα παράθυρά σου.

4. Αν έχεις τζάκι τοποθέτησε μια προστατευτική ποδιά στην εστία για να καίγεται πιο αργά το ξύλο.

5. Βάλε ζεστά χαλιά σε όλους τους χώρους.

6. Εξοπλίσουμε με χαλιά, ριχτάρια και ριντό για να ντύσεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου.

7. Τοποθέτησε ένα ράφι επάνω από το καλοριφέρ για να ελέγχεις την διάχυση της θερμότητας στο δωμάτιο