Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Πώς μπορώ να διατηρήσω τα φυτά μου φρέσκα όσο θα λείπω για διακοπές;Οι Πασχαλινές διακοπές πλησιάζουν κι ενώ είστε έτοιμοι να αποχαιρετίσετε το κλεινόν άστυ, δεν είστε έτοιμοι να πείτε «αντίο» στα δροσερά φυτά σας; Δείτε πώς μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα όσο θα λείπετε!

Η φίλη μας Δήμητρα Γιαννοπούλου από τη Θεσσαλονίκη θέλει να φύγει για Πάσχα αλλά δεν επιθυμεί να γυρίσει σε ένα... σπίτι γεμάτο ξερά φυτά. Επειδή δεν έχει κάποιο φίλο ή γείτονα να αφήσει υπεύθυνο για το πότισμά τους στράφηκε σε εμάς και συγκεκριμένα μας ρώτησε: «Έχω αρκετές γλάστρες με φυτά και λουλούδια στο μπαλκόνι μου, δεν έχω όμως ούτε τη δυνατότητα να βάλω αυτόματο πότισμα ούτε κάποιο φίλο να εμπιστευθώ την περιποίησή τους για τις διακοπές. Τι μου προτείνετε;»

Η πιο συνηθισμένη λύση είναι να πάτε τις γλάστρες για... μπάνιο! Και με αυτό εννοούμε απλά να τις τοποθετήσετε στη μπανιέρα πριν φύγετε για διακοπές. Λίγες ώρα προτού αποχαιρετίσετε το σπίτι σας για τον αγαπημένο σας προορισμό, φροντίστε να ποτίσετε καλά τα φυτά σας και, έπειτα, να τα σκεπάσετε με ένα πλαστικό κάλυμμα ή αν δεν έχετε μία σακούλα. Η «φυσική» υγρασία του μπάνιου σε συνδυασμό με αυτό το τρικ θα τα διατηρήσει δροσερά και φρέσκα.

Αν, πάλι, έχετε μεγάλες γλάστρες δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε ένα στρώμα από βρεγμένες εφημερίδες και να το τοποθετήσετε πάνω σε αυτές για να διατηρήσετε το φυτό σας στη... δροσιά.

Τα φυτά σας λατρεύουν να διαβάζουν τα παλιά νέα: οι εφημερίδες τα κρατούν ενυδατωμένα!

Τα φυτά σας λατρεύουν να διαβάζουν τα παλιά νέα: οι εφημερίδες τα κρατούν ενυδατωμένα!

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να προστατέψετε τα φυτά σας και να τα κρατήσετε φρέσκα είναι να μεταφέρετε τις γλάστρες σας στο σημείο του σπιτιού που έχει τη χαμηλότερη θερμοκρασία, να τις ποτίσετε και έπειτα να καλύψετε την επιφάνειά τους με ένα ειδικό ζελέ ή κρύσταλλα που χρησιμοποιούν στα ανθοπωλεία (μπορείτε να το προμηθευτείτε από εκεί ή σε κάποιο κατάστημα με είδη κηπουρικής). Αυτά τα μαγικά «όπλα» απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού τις οποίες απελευθερώνουν σταδιακά. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό κι υπόσχονται να διατηρήσουν τις γλάστρες σας ζωντανές για αρκετές μέρες.

Αν, παρόλα αυτά, ψάχνετε για ένα πιο οικονομικό τέχνασμα τότε δεν έχετε να τοποθετήσετε μια λεκάνη ή ένα μπουκάλι με νερό ανάμεσα στις γλάστρες σας. Στη συνέχεια, κόψετε σε κομμάτια λίγη γάζα (ή λίγο σπάγκο σε κομμάτια) και βουτήξτε την μια άκρη της στην λεκάνη και την άλλη στο χώμα. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά, με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσετε τα φυτά σας απόλυτα ενυδατωμένα!

Κι όμως ο σπάγκος αποβαίνει σωτήριος για τα φυτά σας!

Κι όμως ο σπάγκος αποβαίνει σωτήριος για τα φυτά σας.