Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πείτε «αντίο» μια και καλή στους μαύρους κύκλους και στα πρησμένα μάτια



Τα πρησμένα μάτια και οι μαύροι κύκλοι είναι κοινά προβλήματα που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες.

Οι αιτίες είναι πολλές και σε αυτές περιλαμβάνονται η κατακράτηση υγρών, ο κακός ύπνος, οι διαταραχές του θυρεοειδούς, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος κ.λπ.

Για να μειώσετε το πρήξιμο των ματιών και τους μαύρους κύκλους δείτε τα παρακάτω πέντε tips.

Αβοκάντο: Η κούραση είναι συχνά η αιτία δημιουργίας μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, οι οποίοι προσθέτουν χρόνια. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για ξεκούραση, τοποθετήστε φέτες ώριμου αβοκάντο κάτω από κάθε μάτι ή απλώστε μια πάστα που θα φτιάξετε από αλεσμένα αμύγδαλα και γάλα.
Τσάι: Το τσάι με καφεΐνη, το οποίο περιέχει φυσικές τανίνες είναι ήπιο διουρητικό και αποτελεί αγαπημένη συνταγή των γιαγιάδων για την αντιμετώπιση του πρηξίματος των ματιών. Βουτήξτε δύο σακουλάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν. Τοποθετήστε ένα σακουλάκι σε κάθε μάτι και αφήστε το να δράσει επί πέντε λεπτά.
Κουτάλια: Πάρτε δύο μεταλλικά κουτάλια του γλυκού, βάλτε τα κάτω από τη βρύση και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει για λίγα λεπτά. Ξαπλώστε και τοποθετήστε τα κουτάλια με την εξωτερική πλευρά να ακουμπά στο κάτω μέρος των ματιών επί 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Το κρύο μέταλλο θα αναζωογονήσει τα κουρασμένα μάτια.
Αγγούρι: Όταν τα μάτια σας είναι κόκκινα και πρησμένα, κόψτε μερικές φέτες κρύο αγγούρι, ξαπλώστε και βάλτε μια φέτα σε κάθε μάτι για 30 λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι τα μάτια σας θα είναι πιο φωτεινά και ανακουφισμένα.
Κρίκοι οδοντοφυΐας: Τοποθετήστε δύο μασητικούς κρίκους οδοντοφυΐας που περιέχουν γέλη στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν και στη συνέχεια ξαπλώστε και τοποθετήστε τους σε κλειστά βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά. Το κρύο θα μειώσει το πρήξιμο των ματιών και θα σας αναζωογονήσει.

ΠΗΓΗ: onmed.gr