Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μία σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αξίζει να δοκιμάσετε



Τα νόστιμα πράσινα λαχανικά, τα τραγανά ρεβύθια και το κρεμώδες αβοκάντο αποτελούν τα συστατικά για να δημιουργήσετε μια υπέροχη σαλάτα.
Επιπλέον, το σπανάκι που περιέχεται σε αυτή την πράσινη σαλάτα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Κ, φολικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος και των ματιών, καθώς και στην πέψη. Παράλληλα το μπρόκολο είναι ένας καλός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Δοκιμάστε την παρακάτω εύκολη συνταγή και αφού προσθέσετε όλα τα λαχανικά, ολοκληρώστε, δημιουργώντας ένα ντρέσινγκ φτιαγμένο με ταχίνι, λεμόνι και σιρόπι σφενδάμου.
Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Dressing
-¼ φλιτζάνι (60 γραμμάρια) ταχίνι
-χυμός από ένα λεμόνι
-1 κουταλάκι (15 ml) σιρόπι σφενδάμου
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 έως 4 κουταλιές της σούπας (28 - 60 ml) νερό
Σαλάτα
-μαρούλι
-1 φλιτζάνι (55 γραμμάρια) σπανάκι
-1 φλιτζάνι (71 γραμμάρια) μπρόκολο στον ατμό
-½ φλιτζάνι (75 γραμμάρια) κατεψυγμένος αρακάς
-½ φλιτζάνι (90 γραμμάρια) κατεψυγμένα και καθαρισμένα edamame
- 426 γραμμάρια ρεβύθια
-1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Για να δημιουργήσετε το dressing, χτυπήστε ελαφρά το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέστε νερό, εάν είναι απαραίτητο, καθώς το ταχίνι μπορεί να διαφέρει ως προς τη υφή του.
Απλώστε τα φύλλα του μαρουλιού περιμετρικά του μπολ. Προσθέστε το σπανάκι, το μπρόκολο, τον αρακά, τα edamame, τα ρεβύθια και το αβοκάντο και ολοκληρώστε περιχύνοντας τη σαλάτα σας με το γευστικό dressing.
 ΠΗΓΗ: onmed.gr