Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η άσκηση-βασιλιάς της γυμναστικής! - Γυμνάστε όλο το σώμα με τη μία



Σίγουρα έχεις ακούσει για την σανίδα έστω μια φορά στην ζωή σου. Πρόκειται για μια άσκηση χάρμα για όσους θέλουν να σφίξουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλό: Ισορρόπησε επί κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτή τη στάση:

Η άσκηση αυτή ενδυναμώνει όλο σου το σώμα: κοιλιά, πλάτη, γάμπες και πάει λέγοντας. Το καλύτερο; Την κάνουν σχεδόν όλοι, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.

Αρχικά, η σανίδα είναι πιο απλή και risk-free από τους κοιλιακούς. Στους κοιλιακούς, πολλές φορές, τραβάς τους μύες του λαιμού και της ωμοπλάτης με αποτέλεσμα να καταπονείς την περιοχή. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσεις πονοκεφάλους, τραβήγματα στα μπράτσα και πόνους στους ώμους.

Στην σανίδα, όπου η πλάτη είναι ίδια και οι κοιλιακοί γυμνάζονται καθ’ όλη ττην διάρκεια, αν κάτσεις για πάνω από ένα λεπτό, μπορείς να λες πως τους έχεις γυμνάσει αρκετά καλά.

 

Ακόμη, η σανίδα εξασφαλίζει το τέλειο κορμί. Η περιοχή της κοιλιάς «δουλεύει» συνεχώς, τα μπούτια σφίγγουν και η μέση λεπταίνει. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η άσκηση αυτή δεν αρκεί για να αποκτήσεις κορμί λαμπάδα. Θα χρειαστείς σωστή διατροφή και αερόβια άσκηση.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι καλή ιδέα να μένεις στην σανίδα πολλή ώρα. Το ιδανικό είναι 1 λεπτό με διαλείμματα μέχρι να ξαναμπείς. Μην μπεις και κάτσεις για 4-5 λεπτά συνεχόμενα.