Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Έξυπνα tips, για καθαρά πιάτα χωρίς μικρόβια



Ένα από τα πιο βαρετα «καθήκοντα» στην κουζίνα είναι, ότι μετά τις μαγειρικές μας δημιουργίες και την απόλαυση του φαγητού πρέπει να πλύνουμε τα πιάτα. Σίγουρα τα πλυντήρια πιάτων είναι πιο αποτελεσματικά από το πλύσιμο στο χέρι, όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε όλοι από ένα. Για αυτό, λοιπόν, σας δίνουμε μερικά tips για να κάνετε το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι…παιχνιδάκι!

Ξεκινάμε, λοιπόν με το σωστό υγρό πιάτων, που θα έχει τα κατάλληλα συστατικά. Ένα αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι για τα πιάτα με γαλακτικό οξύ – θα απομακρύνει τα βακτήρια και θα κάνει το πλύσιμο πιο εύκολο. Πάρτε το κατάλληλο σφουγγάρι. Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να βρείτε σφουγγάρια που έχουν «σύρμα» από πλαστικό και λειτουργούν πολύ καλά στα πιάτα, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι είναι να αφήσετε τα πιάτα να μουλιάσουν ακόμα και για 2 μόνο λεπτά, έτσι, το πλύσιμο θα γίνει πολύ πιο εύκολο γιατί όλες οι ξεραμένες τροφές θα μαλακώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βραστήρα, αν έχετε. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεκολλήσετε τα γαλακτοκομικά και τις αμυλούχες τροφές.

Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι η κατάλληλη για την απομάκρυνση του λίπους. Ρίξτε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και γεμίστε το με νερό μέχρι πάνω. Βάλτε το στο μάτι για λίγο και το λίπος θα φύγει σε δευτερόλεπτα μόλις το τρίψετε. Τέλος και πιο σημαντικό από όλα είναι να μην αφήνουμε μέρες τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη διότι αργότερα θα είναι πιο δύσκολο το πλύσιμο. Απαιτείται τουλάχιστον πρόχειρο ξέπλυμα, απομακρύνοντας τα φαγητά και αφήνοντάς τα στον νεροχύτη με λίγο νερό.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr