Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έτσι θα μεγαλώσετε τη διάρκεια των φρούτων και λαχανικών στο ψυγείο



Όπως είναι γνωστό, το απορροφητικό χαρτί δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, καθώς το χρησιμοποιούμε για να σκουπίσουμε επιφάνειες, τα χέρια μας ή ακόμη και να στεγνώσουμε τρόφιμα. Ωστόσο, γνωρίζατε πως υπάρχει μία ακόμη χρήση του που δεν πρέπει να παραλείπουμε;

Η βασική ιδιότητα του ρολού κουζίνας είναι η έξτρα απορροφητικότητα της υγρασίας και αυτό μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο για να στεγνώσεις τα τρόφιμα, αλλά και για να παρατείνεις το χρόνο ζωής των λαχανικών και των μυρωδικών στο ψυγείο.

 

​Τι εννοούμε με αυτό;

​Πόσες φορές σου έχει τύχει να βάλεις φρέσκα λαχανικά, ειδικά μαρούλια ή μυρωδικά στο συρτάρι του ψυγείου και αν περάσουν λίγες μέρες χωρίς να τα προσθέσεις σε κάποια συνταγή αυτά να χαλάσουν και να είναι για πέταμα; Σίγουρα αρκετές αν δεν ακολουθείς το παρακάτω tip.

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να φροντίζεις να στρώνεις τον πάτο του συρταριού του ψυγείου που προορίζεται για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφάει την υγρασία τους και να τα διατηρεί φρέσκα για περισσότερο.

​Μάλιστα, δεν χρειάζεται συχνά αλλαγή. Μπορείς να αλλάζεις το χαρτί μόνο κάθε φορά που αδειάζει το συρτάρι τροφίμων και πρόκειται να τοποθετήσεις μέσα τα νέα φρούτα και λαχανικά.