Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Δείτε γιατί θα πρέπει να εντάξουμε τις σούπες στη διατροφή μας



Μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για διατήρηση του βάρους, για απώλεια κιλών αλλά και για αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η σούπα.
Η κλασική σούπα, είτε κρεατόσουπα, είτε σούπα λαχανικών, είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Εχει λίγα λιπαρά, και το κυριότερο λίγες θερμίδες.
Βάλτε τη σούπα στην εβδομαδιαία διατροφή σας και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
1.Χορτόσουπα
Η σούπα με λαχανικά είναι από τις πιο ευεργετικές, καθώς μπορεί να έχει πολλά και διαφορετικά λαχανικά από πατάτες και καρότα μέχρι μπιζέλια και λάχανο. Ο συνδυασμός αυτών των λαχανικών είναι το σουπερ αντιοξειδωτικό που χρειάζεται ο οργανισμός. Π.χ. οι πατάτες είναι μια καλή πηγή καλίου, ενώ τα καρότα έχουν το πολύτιμο β-καροτένιο. Τα κρεμμύδια είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, ενώ τα πράσινα φασόλια και τα μπιζέλια παρέχουν φυτικές ίνες.
2. Ντοματόσουπα
Η Σούπα ντομάτα έχει λίγες θερμίδες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ιδανική για όσους έχουν πρόβλημα με υψηλές τιμές χοληστερίνης, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πουβρίσκεται στα κόκκινα λαχανικά όπως ντομάτες.
3. Minestrone
Η σούπα Minestrone έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίγες θερμίδες. Με πατάτες, καλαμπόκι, καρότα, ντομάτες και άλλα υγιεινά λαχανικά, Η σουπα Minestrone είναι επίσης καλή για την προσθήκη ινών, πρωτεΐνης και σιδήρου στη διατροφή σας.
4. Φασολάδα ή φακές
Οι σούπες με όσπρια παρέχουν τις βασικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε στη διατροφή μας. Οι περισσότερες σούπες με όσπρια γίνονται με καρότα, κρεμμύδια, βότανα και σκόρδο. Αυτά τα συστατικά παρέχουν αντιοξειδωτικά και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
5. Κοτόσουπα
Η κοτόσουπα είναι από τα πιο θρεπτικά και δυναμωτικά φαγητά, καθώς περιέχει εκπροσώπους όλων των κατηγοριών των τροφών, χωρίς να βαραίνει. Το ιδανικό φαγητό για μια φορά την εβδομάδα, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

ΠΗΓΗ: onmed.gr