Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

7 συμβουλές για να ελέγχετε την πείνα σας



Μήπως δεν μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας και τρωτε συνέχεια; Δεν είστε οι μόνοι! Πολλοί το παθαίνουν αυτό λόγω κακών συνηθειών ή απλά βαρεμάρας. Πώς μπορείτε να το διορθώσετε; Το μυστικό είναι να επιλέγετε χορταστικές τροφές και να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες.

1. Αποφύγετε επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Τροφές όπως το λευκό ρύζι, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά, αυξάνουν και ύστερα ρίχνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάτε λίγες ώρες αφότου τις καταναλώσετε. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα ινσουλίνης, αυξάνοντας έτσι το λίπος στο σώμα.

2. Επιλέξτε τροφές κατευθείαν από τη φύση
Τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορείτε να φάτε μεγάλη ποσότητα, αλλά και να χορτάσετε γρήγορα!

3. Βάλτε καλά λιπαρά στη διατροφή σου
Λίγα καλά λιπαρά, όπως καρύδια και λιναρόσπορος, σε κάθε γεύμα, θα μειώσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο χορτάτοι. Παλαιότερη έρευνα είχε βρει πως όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους νιώθουν 40% λιγότερη όρεξη να φάνε μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

4. Καταναλώστε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες με κάθε γεύμα
Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επειδή χρειάζεται περισσότερη ώρα για να μεταβολιστούν, μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

5. Φάτε μικρά και συχνά γεύματα
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου The Diet Detox, Brooke Alpert, κάθε τέσσερις ώρες θα πρέπει να τρώτε. 

6. Δοκιμάστε τη διαλειμματική νηστεία
Η Alpert προτείνει να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και μάλιστα να νηστεύετε για 12-14 ώρες μεταξύ δείπνου και πρωινού.

7. Μην κοιμάστε με γεμάτο στομάχι
Προσπαθήστε να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο για να δώσετε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο να μεταβολίσει την τροφή. Έτσι θα κοιμάστε καλύτερα άλλωστε. Όταν δεν κοιμάστε καλά, σύμφωνα με την Alpert, λιγουρεύεστε υδατάνθρακες και έτσι τρώτε παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.