Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

6 τips για να μυρίζει όμορφα η ντουλάπα σου



 

Η ντουλάπα μας είναι ένας από τους προσωπικούς μας χώρους που θέλουμε να έχει στοιχεία του χαρακτήρα μας, όπως είναι η χαρακτηριστική μας μυρωδιά. Αν θέλεις ανοίγοντας την να αισθάνεσαι όμορφα και τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα, δες τι μπορείς να κάνεις.

 

Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, σε καθαρό βαμβάκι ή σε χαρτί κουζίνας τοποθετημένο σε μια γωνία της ντουλάπας, μπορεί να κάνει θαύματα. Μην ξεχνάς να τα αντικαθιστάς κάθε 4 εβδομάδες. Πρέπει να ξέρεις επίσης, ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα- απωθούν και το σκόρο.

Τοποθέτησε μπάρες σαπουνιού

Χρησιμοποίησε μπάρες φυσικού σαπουνιού τυλιγμένες σε καθαρό ύφασμα και τοποθέτησε τις σε κάποια γωνιά της ντουλάπας, του συρταριού ή και μέσα στη βαλίτσα σου. Το ύφασμα πρέπει να είναι λεπτό ώστε το άρωμα να περνάει στην ατμόσφαιρα, χωρίς όμως και το σαπούνι να λερώσει τα ρούχα σου. Έχε υπόψιν ότι τα χειροποίητα μυρίζουν πάντα καλύτερα.

Homemade ποτ πουρί

Μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις αρωματικό ποτ πουρί μόνη σου βάζοντας σε ένα πουγκί ποικιλία βοτάνων και μυρωδικών της αρεσκείας σου. Μπορεί να έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες όπως η λεβάντα, ο δυόσμος, ξύλο κανέλας και πολλά άλλα.  Τοποθέτησέ το σε ντουλάπες και συρτάρια και άλλαζέ το κάθε μήνα για να είναι το άρωμα έντονο.

Ξύδι

Το λευκό άοσμο ξύδι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αποσμητικό. Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά στο μαλακτικό σου, για να εξαφανίσεις δυσάρεστες οσμές που επιμένουν μετά το πλύσιμο ή να γεμίσεις ένα σπρέι με ίσα μέρη νερό και ξύδι και να ψεκάσεις με μέτρο το εσωτερικό της ντουλάπας και των συρταριών, για να φύγουν οι οσμές.

Μαγειρική σόδα

Και η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται απορροφά αποτελεσματικά τις οσμές, όπως και την υγρασία. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας μέσα σε κάποιο πλαστικό κουτάκι (χωρίς καπάκι) και τοποθέτησέ το μέσα στη ντουλάπα.

Τι καλύτερο από το άρωμά σου

Το πιο χαρακτηριστικό όμως που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να δώσεις τη μυρωδιά σου στη ντουλάπα, είναι το αγαπημένο σου άρωμα. Μπορείς να ψεκάσεις μπάλες από βαμβάκι με το άρωμα και να τις βάλεις μέσα στα βαζάκια. Έπειτα κάλυψε τα βαζάκια με τουλπάνι και τοποθέτησέ τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας. Καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε 3-4 εβδομάδες για πιο έντονη μυρωδιά. Επίσης, όταν τελειώνει το άρωμά σου, μπορείς να βάζεις το μπουκαλάκι ανοιχτό μέσα στα συρτάρια ή τη ντουλάπα σου. Τέλος, εάν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα σου με άρωμα πριν ακόμα τα τακτοποιήσεις, βάλε λίγες σταγόνες άρωμα στο νερό που βάζεις στο σίδερο κατά το σιδέρωμα των ρούχων!