Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

5 εύκολα φυτά εξωτερικού χώρου για το φθινόπωρο που δεν θέλουν μεγάλη φροντίδα..



Ο Σεπτέμβριος είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ καλός μήνας για να φυτέψετε νέα φυτά γιατί το χώμα είναι ακόμα ζεστό αλλά και το ενδεχόμενο βροχής είναι μεγάλο. Αρα οι πιθανότητες να ευοδωθούν και να έχετε ένα κήπο όλο ζωντάνια,  είναι μεγάλες.

Κυκλάμινο
Ο αγαπημένος ήρωας του φυτικού κόσμου, το κυκλάμινο μπορεί να ανθίσει από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Τα άνθη του έρχονται σε κόκκινες, ροζ και λευκές αποχρώσεις και φαίνονται φανταστικά σε γλάστρες ή φυτεύονται και κάτω στο έδαφος. Το κυκλάμινο ή ο σπόρος με φύλλα κισσού είναι η συνήθης επιλογή για τα φθινοπωρινά λουλούδια καθώς παραμένει σχετικά άθικτο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αγαπούν τη δροσιά και μεγαλώνουν σε σκιερές και ημισκιερές θέσεις. Οσον αφορά το πότισμα, συνήθως 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο του φθινοπώρου είναι αρκετές και επαναλαμβάνουμε όταν στεγνώνει το χώμα.

Πανσές
Ενα βασικό στοιχείο κηπουρικής όλο το χρόνο. Εχει τη φήμη του σκληροπυρηνικού και του πιο αγαπημένου λουλουδιού των κηπουρών αφού ανθίζει και σε σκιά και σε δροσιά. Θα σας χαρίσει το πανέμορφο χρώμα και λάμψη του μέχρι αργά την άνοιξη και είναι πολύ εύκολος στην καλλιέργειά του και ζητάει μόνο νερό, λίγο πριν στεγνώσει εντελώς το χώμα.

Ενδεικτικά, ποτίζετε 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο του φθινοπώρου.

Ντάλια
Αν και οι ντάλιες αρχίζουν να ανθίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτά τα λουλούδια είναι στα καλύτερά τους από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο. Ερχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών και λειτουργούν με σχεδόν οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων.

Για τη φροντίδα τους θέλουν μια θέση ηλιόλουστη και τακτική άρδευση. Συνήθως δύο ποτίσματα την εβδομάδα είναι αρκετά.

Ερικα και Καλούνα
Και τα δύο έχουν γίνει μεγάλο trend τα τελευταίο διάστημα και σίγουρα θα τα έχετε δει στο scroll του Instagram γιατί και τα δύο είναι τα λεγόμενα χρωματιστά στάχυα του φθινοπώρου. Λέγεται μάλιστα ότι φέρνουν το ζεστό φως του ήλιου μέσα στο φθινόπωρο.

Ερικα

Ερικα

Καλούνα

Καλούνα
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, μόνο λίγο ήλιο και νερό ενώ αντέχουν και τους χειμερινούς μήνες ακόμη και στους - 20 βαθμούς Κελσίου.