Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

13033: Πως στέλνω αυτόματα SMS χωρίς να ψάχνω κωδικούς



Δεν είναι λίγες οι εφαρμογές κινητών που έχουν αναπτυχθεί για αυτόματη αποστολή SMS στο 13033. Από την καραντίνα του Μαρτίου είχαν κάνει την εμφάνιση τους σε Play Store και Appstore πάνω από 3 εφαρμογές και τώρα ήδη κανείς μπορεί να βρει τουλάχιστον δέκα, η κάθε μία με διαφορετικά χαρακτηριστικά

 Ο χρήστης με αυτές τις εφαρμογές μπορεί να στέλνει γρηγορότερα SMS κάθε φορά που επιθυμεί να μετακινείται από το σπίτι του και το σημαντικό χωρίς να χρειάζεται να θυμάται όλη την ώρα τους κωδικούς που πρέπει να στείλει.

Εκτός απο τους ιδιώτες προγραμματιστές που μπήκαν στην διαδικασία να φτιάξουν εφαρμογές και φορείς της αυτοδιοίκησης δημιούργησαν ανάλογες τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έφτιαξε το «ΒΒΒ Μένουμε Σπίτι» Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown για τη διευκόλυνση της αποστολής των SMS στο 13033.

 Η χρήση τους είναι πολύ απλή και η χρήση τους προσανατολίζεται σε όσους ξεχνούν τους κωδικούς που πρέπει να στείλουν στο 13033 για έξοδο από το σπίτι την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αφού συμπληρώνετε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση. Δεν αποστέλλονται πουθενά τα προσωπικά στοιχειά του χρήστη. Επιλέγετε τον λόγο μετακίνησης. Το μήνυμα δημιουργείται αυτόματα και απλά πατάτε αποστολή.

Να τονίσουμε ότι καλό είναι να επιλέγετε εφαρμογές που δεν σας ζητούν πολλά δικαιώματα πρόσβασης στην συσκευή σας αλλά και να μην περιέχουν διαφημίσεις.

Όποιος επιθυμεί να κατεβάσει μία από τις πολλές εφαρμογες πρέπει μέσω του Play Store για συσκευές Android ή του Appstore για συσκευές IOS να κάνει αναζήτηση 13033.

Το βράδυ κατα τις ώρες απαγόρευσης τηςς κυκλοφορίας να θυμίσουμε ότι δεν θα έχετε πρόστιμο μόνο στέλνωντας κωδικό 1 που αφορά όλα τα ζητήματα υγείας, όπως φαρμακείο, έκτακτη ανάγκη για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο αλλά και τον κωδικό 6 μόνο αν «συνοδεύεστε» από κατοικίδιο και μόνο για γύρω από την κατοικία του ιδιοκτήτη του. Προσοχή δεν θα γίνεται αποδεκτός από την αστυνομία ο κωδικός 4 για βοήθεια σε ηλικιωμένο.

Αρα θα πρεπει να έχετε φροντίσει εντός της ημέρας και εκτός ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας, να έχετε φροντίσει τους ηλικιωμένους ανθρώπους σας που βρίσκονται σε απόσταση.