Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

10 τρόποι για να κρατήσεις μακριά τις ιώσεις..



Χάρη στην πρόσφατη έξαρση του κορονοϊού, η διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και η αποφυγή περιττών μικροβίων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική όσο τώρα. Από την επαφή μας με τους συμπολίτες μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τους συναδέλφους μας στη δουλειά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μας τα μικρόβια, κάτι που μπορεί να καταστήσει αδύνατο να μείνουμε υγιείς.

Μαζί με την άψογη υγιεινή των χεριών μας και αποφεύγοντας να αγγίζουμε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια, η ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού μας είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για να τον βοηθήσουμε να καταπολεμήσει οποιαδήποτε λοίμωξη.

Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς έχουμε συγκεντρώσει κάποιες συμβουλές ειδικών με τις οποίες θα μειώσουμε τις πιθανότητές μας να αρρωστήσουμε, συμβουλές που όχι μόνο προφυλάσσουν αλλά παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας καθιστώντας το πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε «εισβολή».

1. Αύξηση πολυβιταμινών

Ακόμη και αν είσαι η «βασίλισσα της υγιεινής διατροφής» και συμπεριλαμβάνεις όλες τις βιταμίνες καθημερινά στη διατροφή σου, ο χειμώνας είναι μια εποχή που το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πεσμένο, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο στις λοιμώξεις.

2. Βιταμίνη C

Όταν οι ιώσεις καραδοκούν, το σώμα μας ζητά απεγνωσμένα τη βιταμίνη C. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα με βιταμίνη C τους κρύους μήνες μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης οποιαδήποτε ίωσης.

3. Βιταμίνη D

Το χειμώνα, δεν έχουμε αρκετό ηλιακό φως για να παράγει η επιδερμίδα μας επαρκή ποσότητα βιταμίνης D, γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να πάρουμε ένα συμπλήρωμα, βοηθώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε εισβολέα.

4. Ψευδάργυρος

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η βραχυχρόνια χρήση υψηλής δόσης ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στην ανοσολογική άμυνα και να καταπολεμήσει το κρύο πιο γρήγορα.

5. Πάρε ένα συμπληρώματα διατροφής

Προκειμένου να χτίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα όσο το δυνατόν περισσότερο, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση είναι πάντα καλύτερη ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες σου.

6. Διώξε μακριά το στρες

Το άγχος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στο μη ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα και στην ευαισθησία στις λοιμώξεις, λένε οι ειδικοί. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να το μειώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε μέσα από απλές τεχνικές αναπνοής.

7.Να τρέφεσαι σωστά

Μπορεί να είναι πιο γρήγορα και απολαυστικά τα πιάτα όπως τα ζυμαρικά, τα σουβλάκια και η πίτσα, αλλά μην ξεχνάς να εντάσεις στην καθημερινή σου διατροφή μεγάλες ποσότητες σε φρούτα και λαχανικά, καθώς περιέχουν ζωτικής σημασίας συστατικά για την καταπολέμηση της κούρασης. Σύμφωνα με τους γιατρούς περισσότερο από το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντερο, οπότε βεβαιώσου ότι προσλαμβάνεις καθημερινά μια καλή ποικιλία λαχανικών και φυτικών ινών.

8.Να κοιμάσαι αρκετά

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος 8 ωρών είναι πολύτιμος, αλλά μερικές φορές μεταξύ των ασταθών περιόδων αϋπνίας (και των παιδιών,σκύλων που μας ξυπνούν στις 5 το πρωί), δεν καταφέρνουμε να τον επιτύχουμε.

9.Ντύσου καλά

Προστάτεψε το σώμα σου με ένα σωστό και ζεστό ντύσιμο.Προσπάθησε να προφυλάσσεις τα αυτιά και τον λαιμό σου, καθώς επίσης και την κοιλιά σου. Τα κασκόλ δεν είναι τυχαία το αγαπημένο μας χειμωνιάτικο αξεσουάρ!

10. Περιόρισε το αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μην είναι η πιο σοφή επιλογή εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής. Όσο περισσότερο αλκοόλ πίνεις, τόσο ασθενέστερο είναι το ανοσοποιητικό σου σύστημα.