Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας εξέφρασε δρυμείς κατηγορίες για το αεροπορικό χτύπημα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο νοσοκομείο στο Κουντούζ



Η Ρωσική Ομοσπονδία ζητά την άμεση ανάκριση και την τιμωρία ενόχων για το αεροπορικό χτύπημα της αμερικανικής αεροπορίας στο νοσοκομείο στο Κοντούζ του Αφγανιστάν, λέγεται στο σχολιασμό της επίσημης εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα.

"Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά, όταν στο Αφγανιστάν λόγω της μαζικής χρήσης όπλων από τους Αμερικάνους σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός. Εκφράζουμε δρυμείς κατηγορίες για το αεροπορικό χτύπημα στο αστικό κτίριο. Ζητούμε άμεση και αντικειμενική ανάκριση του συμβάντος και την τιμωρία ενόχων για την τραγωδία ", λέγεται στο έγγραφο.

Το πρωί στις 3 Οκτωβρίου αποτέλεσμα του χτυπήματος της αμερικανικής αεροπορίας στην πόλη Κουντούζ στα βόρεια του Αφγανιστάν καταστράφηκε το νοσοκομείο της διεθνούς οργάνωσης "Γιατροί χωρίς σύνορα " στο οποίο τη στιγμή του βομβαρδισμού βρίσκονταν πάνω από 100 ασθενείς και 80 γιατροί. Η επίθεση επέφερε θάνατο των άνω από 20 υπαλλήλων του νοσοκομείου και ασθενών, άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν.