Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση Πούτιν - Κιμ την Πέμπτη



Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες δια του εκπροσώπου του, του Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία της συνάντησης.

Ωστόσο οι ρωσικές εφημερίδες Kommersant και RBK επικαλούμενες πηγές που σχετίζονται με την προετοιμασία της επίσκεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη στην Ρωσία, έγραψαν ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Βλαδιβοστόκ και συγκεκριμένα σε κάποιο κτίριο της πανεπιστημιούπολης του πανεπιστημίου της Ρωσικής Άπω Ανατολής που βρίσκεται στο νησί Ρούσκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, θα φθάσει στην Ρωσία την νύχτα της 23ης προς την 24η Απριλίου στην παραλιακή πόλη της Βόρειας Κορέας Ρατζίν και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί προς την Ρωσία. Μετά τις συνομιλίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για την Κίνα ενώ η βορειοκορεάτης ηγέτης θα παραμείνει για μια ημέρα στο Βλαδιβοστόκ, όπου θα παρακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει προετοιμασθεί ειδικά για τον ίδιο. Σύμφωνα με τις πηγές της ρωσικής εφημερίδας ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί αξιοθέατα της πόλης όπως επίσης και τοποθεσίες που είχε επισκεφθεί ο πατέρας του, ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ, το 2002.

Οι πηγές της εφημερίδας Kommersant αναφέρουν ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης θα διαμείνει στην πανεπιστημιούπολη όπου θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο. Το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει στο διάστημα 23-27 Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία θα αποτελείται από 230 άτομα, θα αφιχθεί στην Ρωσία με το θωρακισμένο τρένο , το οποίο είχε χρησιμοποιήσει όταν επισκέφθηκε την Ρωσία ο πατέρας του, ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ. Το τρένο θα μεταφέρει και τις λιμουζίνες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να μπορέσουν να χωρέσουν οι λιμουζίνες, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να διευρύνουν κατά 20 εκατοστά την είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Στο μεταξύ σήμερα τηλεοπτικό κανάλι της Νότιας Κορέας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει τις λιμουζίνες που έφθασαν στο Βλαδιβοστόκ και με τις οποίες θα μετακινείται ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Πρόκειται μια μαύρη Maybach, και μια Mercedes-Benz S-class. Παρόμοια αυτοκίνητα είχε χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του ο βορειοκορεάτης ηγέτης στο Ανόι κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti οι συνομιλίες Πούτιν –Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξαχθούν σ'ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.