Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σοκ! Νεκροί τουλάχιστον 14 ναύτες από φωτιά σε ρωσικό υποβρύχιο



Φονική πυρκαγιά σε ρωσικό υποβρύχιο στοίχισε τη ζωή σε 14 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού. Δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Έρευνα για την τραγωδία διέταξε ο αρχηγός του ναυτικού. Κατασβέστηκε η φωτιά, σε ναυτική βάση έχει μεταφερθεί το βαθυσκάφος.

Τουλάχιστον 14 άνδρες του ρωσικού ναυτικού σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε υποβρύχιο που βρισκόταν σε αποστολή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το ερευνητικό υποβρύχιο διεξήγαγε βιομετρικά τεστ στα ρωσικά χωρικά ύδατα όταν ξέσπασε μια πυρκαγιά, σύμφωνα με το υπουργείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 14 ναυτικοί πνίγηκαν από εισπνοή καπνού, ωστόσο, το πλήρωμα κατάφερε να σβήσει τις φλόγες.

Πέθαναν από τις αναθυμιάσεις
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «την 1η Ιουλίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα 14 ναύτες υποβρυχίων που επέβαιναν σε επιστημονικό ερευνητικό βαθυσκάφος, που είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, έχασαν την ζωή τους, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά κατά την διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων, με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις».

«Χάρη στην αυταπάρνηση του πληρώματος η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο» ανέφερε το υπουργείο.

Το βαθυσκάφος βρίσκεται στον ναύσταθμο του Σεβερομόρσκ στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού διέταξε έρευνα για το τραγικό συμβάν. Οι αιτίες της τραγωδίας δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Ξυπνούν» μνήμες από το υποβρύχιο Κουρσκ
Τον Αύγουστο του 2000 το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ύστερα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πρωραίο του τμήμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος.

Με πληροφορίες από SputnikRT