Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πούτιν: Yπέρ μιας δίκαιης διευθέτησης του Κυπριακού



Η Ρωσία με συνέπεια τάσσεται υπέρ μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόνισε την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Κρεμλίνο για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδα Μαρκίδη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ΓΤΠ, στην ομιλία του κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε τους κύριους άξονες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας τις προτεραιότητες της, καθώς και τις θέσεις αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο διεθνή χώρο.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία αναπτύσσονται δυναμικά και υπέδειξε ότι στηρίζονται στην πολιτιστική και πνευματική συγγένεια των δύο λαών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ως αποτέλεσμα της επικείμενης επίσκεψης στη Ρωσία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα υπογραφούν σημαντικά διμερή έγγραφα σε διάφορους τομείς.

Σε σύντομη συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο Πρέσβης κ. Μαρκίδης ευχαρίστησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνεχή και σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας στο Κυπριακό και παράλληλα τον διαβεβαίωσε για τη δέσμευση του να εργαστεί για την περαιτέρω ενδυνάμωση των παραδοσιακά εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου.

Πηγή: philenews/KYΠΕ