Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πούτιν: Οι εταίροι της Ρωσίας να είναι σίγουροι πως θα υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα στον ενεργειακό τομέα



Οι εταίροι της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα μπορούν να είναι σίγουροι για την υλοποίηση όλων των σχεδίων που προγραμματίστηκαν. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στα εγκαίνια της σήραγγας «Sescharis - Grushovaja».

Σήμερα ο Βλαδίμιρ Πούτιν έθεσε στη λειτουργία την τεχνολογική σήραγγα «Sescharis - Grushovaja» η οποία θα αντικαταστήσει την προηγούμενη σήραγγα που λειτούργησε σχεδόν 50 χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

«Μια τέτοια ανανέωση των τεχνολογικών αποθεμάτων είναι βάση για αποτελεσματική και σταθερή λειτουργία επιχειρήσεων, έγκαιρη εκτέλεση από τους προμηθευτές μας των υποχρεώσεών τους σε συμβάσεις εξωτερικού, ώστε οι εταίροι μας μπορούν να είναι σίγουροι για την υλοποίηση όλων των σχεδίων που προγραμματίστηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Το συγκρότημα «Sescharis» που εντάσσεται στη δομή της ΑΕ "Chernomortransneft", βρίσκεται στο Νοβοροσσίσκ και είναι τερματικός σταθμός για αγωγούς πετρελαίου "Transneft" στα νότια της Ρωσίας. Για τημεταφορά από το λιμάνι του Νοβοροσσίσκ το πετρέλαιο συσσωρεύεται στους χώρους "Sescharis " και "Grushovaja ", ταυτόχρονα ο χώρος "Grushovaja" φέρει το βασικό φόρτο χάρη σε μεγάλη χωρητικότητα για την αποθήκευση πετρελαίου και προϊόντων του. Δύο τεχνολογικοί χώροι - "Grushovaja" και "Sescharis " – βρίσκονται σε απόσταση 12 χλμ ο ένας από τον άλλο.

Το 2012 η ΑΕ "Chernomortransneft" άρχισε την διευρυμένη ανακαίνιση του διαμετακομιστικού κόμβου "Sescharis". Προγραμματίζεται οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και τεχνολογικό επαναοπλισμό να ολοκληρωθούν το 2025. ως αποτέλεσμα διευρυμένης ανακαίνισης θα μειωθεί το μήκος των τεχνολογικών αγωγών, ταυτόχρονα να αυξηθεί η χωρητικότητα των δεξαμενών αποθήκευσης. Η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος θα επιτρέψει να διευρυνθεί ο κατάλογος προϊόντων της μεταφοράς: ο "Sescharis" θα μπορέσει να παίρνει και να αποθηκεύει το πετρέλαιο, το μαζούτ, ντίζελ, βενζίνη.

Πριν τα εγκαίνια της σήραγγας ο επικεφαλής του κράτους είδε από το ελικόπτερο μια σειρά από αντικείμενα των εγκαταστάσεων μεταφοράς της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιοχής, μεταξύ άλλων, την κατασκευή της γέφυρας από το πορθμό του Κερτς. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε σταθερά διαστήματα της ολοκλήρωσης της κατασκευής της γέφυρας που ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, - Δεκέμβρης του 2018.