Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πούτιν: Δεν θα μποϊκοτάρουμε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - Οποιος Ρώσος θέλει, μπορεί να μετάσχει



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να μποϊκοτάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιτρέψει στους Ρώσους να μετάσχουν στη διοργάνωση ως ανεξάρτητοι αθλητές. Την Τρίτη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι αποκλείει τη ρωσική ομάδα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας των εκτεταμένων παραβιάσεων των κανονισμών περί ντόπινγκ στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Σότσι. Ομως, θα προσκληθούν Ρώσοι αθλητές για να μετάσχουν ως ανεξάρτητοι, υπό την Ολυμπιακή σημαία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κηρύξουμε οποιοδήποτε είδους μποϊκοτάζ», είπε ο Πούτιν, λίγο αφότου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας. «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους αθλητές μας να πάρουν μέρος, αν κάποιοι από αυτούς θέλουν να μετάσχουν ως ανεξάρτητοι. Προετοιμάζονται για αυτούς τους αγώνες όλη τους την καριέρα και για εκείνους είναι πολύ σημαντικοί», πρόσθεσε.

Τόνισε όμως ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για εκτεταμένο, κρατικό σύστημα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και χαρακτήρισε την απόφαση της ΔΟΕ ως άδικη, συλλογική τιμωρία.