Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Poseidon: Το υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone της Ρωσίας BINTEO



Poseidon: Το υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone της Ρωσίας στο φως  της δημοσιότητας για πρώτη φορά -Στο video φαίνεται να βγαίνει από καταπακτή

Εικόνες από το υπερσύγχρονο υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone «Poseidon» που κατασκευάζει η Ρωσία ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας από κανάλι της Ρωσίας.

Σε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων, που δημοσίευσε το κανάλι Rossiya 24, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone Poseidon.

Στα πλάνα μπορεί να διακρίνει κανείς το drone την ώρα που βγαίνει από μια καταπακτή, παρόμοια με αυτή που θα έχει το υποβρύχιο που θα το μεταφέρει.

Ο απόστρατος αξιωματικός του ρωσικού ναυτικού Βσεβολόντ Χμουρόφ, δήλωσε ότι οι επιτυχημένες δοκιμές του Poseidon επιτρέπουν την έναρξη δοκιμών και σε πυρηνικά υποβρύχια ως μεταφορέα για το drone.

«Υπήρξε ένας πλήρης κύκλος δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης μια μεμον μένης μονάδας πυρηνικής ενέργειας, και στη συνέχεια ολοκληρωμένων δοκιμών σε θαλάσσια πεδία…

Όλα αυτά επιτρέπουν την έναρξη του πλήρους τελικού σταδίου σύντομα, δηλ. δοκιμές του drone μαζί με τον μεταφορέα του, δήλωσε ο Χμουρόφ σε δημοσιογράφους.

Σήμερα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τα υποβρύχια drone της Ρωσίας είναι ικανά να ταξιδεύουν σε μεγάλα βάθη και σε διηπειρωτικό φάσμα με ταχύτητες αρκετές φορές μεγαλύτερες από τις περισσότερες υποβρύχιες και σύγχρονες τορπίλες.

Πηγή: sputniknews.gr