Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποια θέση εργασίας προσδίδει κύρος και υψηλές αποδοχές σύμφωνα με τους Ρώσους;



Οι Ρώσοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% θεωρούν ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία, προσδίδει κοινωνικό κύρος και προσφέρει υψηλές αποδοχές σε σχέση με τους άλλους τομείς της οικονομίας.

Τις διαθέσεις αυτές κατέγραψε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Συγκεκριμένα, το 54% θεωρεί ότι η απασχόληση στην αμυντική βιομηχανία εξασφαλίζει ένα καλό κοινωνικό στάτους, ενώ το 52% θεωρεί ότι διασφαλίζει υψηλές αποδοχές. Το 25% των ερωτηθέντων πάντως έχει αντίθετη άποψη.

Το 47% δήλωσαν επίσης ότι θα ήθελαν να εργασθούθν στον τομέα αυτόν αυτή την περίοδο, κυρίως επειδή οι μισθοί είναι υψηλοί, το 44% δήλωσαν ότι θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και το 27% δήλωσαν ότι τους αρέσουν τα όπλα και τα στρατιωτικά οχήματα. Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 63% των ερωτηθέντων, θα ενέκρινε το επάγγελμα του μηχανικού για τα παιδιά τους στην αμυντική βιομηχανία όπως και και το επάγγελμα του εξειδικευμένου τεχνίτη στον τομέα αυτό. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε απo το WCIOM και το Sputnik, στα μέσα Αυγούστου σε δείγμα 1200 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών..