Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει σαφές μήνυμα στην Δύση στην "Ημέρα Ναυτικού" της Ρωσίας (Φωτό+Βίντεο)



Σαφές μήνυμα προς την Δύση στέλνει η ναυτική παρέλαση των ρωσικών δυνάμεων με την συμμετοχή κινεζικών κατά την «Ημέρα του Ναυτικού» στον απόηχο των κοινών ναυτικών ασκήσεων στην Βαλτική.

O πρόεδρος της Ρωσίας ονόμασε την «Ημέρα του Ναυτικού» ως «αναβίωση των ναυτικών παραδόσεων της Ρωσίας».

«Έχουμε αποφασίσει να αναβιώσουμε την κύρια ναυτική παρέλαση στην Α.Πετρούπολη. Σας διαβεβαιώ πρόκειται για μια αποκατάσταση, αναβίωση των παραδόσεων μας, 100 έτη πριν».

Η ρωσοκινεζική συμμαχία αλλάζει τις στρατιωτικές ισορροπίες και όχι μόνο αντισταθμίζει το πλεονέκτημα του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας με όρους συμβατικών δυνάμεων αλλά το ισοζύγιο ισχύος γέρνει πλέον επικίνδυνα υπέρ των ευρασιατικών υπερδυνάμεων.

Οι δυο χώρες πραγματοποίησαν στις 24-27 Ιουλίου κοινά ναυτικά γυμνάσια ανοικτά των ακτών της Βαλτικής σε μια περιοχή που το ΝΑΤΟ προσπαθεί ολοένα και περισσότερο να εισχωρήσει σε ζώνες ζωτικές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη φάση των ασκήσεων καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες εντός του 2017.

«Οι βασικοί στόχοι της άσκησης είναι να αυξηθεί η απόδοση και η συνεργασία μεταξύ των δύο στόλων στην αντιμετώπιση απειλών από την θάλασσα και να εκπαιδευτούν τα πληρώματα των ρωσικών και των κινεζικών πλοίων όπως και να ενδυναμωθεί η φιλία μεταξύ του ρωσικού Ναυτικού και του Λαϊκού κινεζικού Ναυτικού» ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ

Οι κινεζικές ναυτικές δυνάμεις έφτασαν στις 21 Ιουλίου στο Kaliningrad όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή καλωσορίσματος.

Συνολικά 50 πλοία και υποβρύχια και 40 αεροσκάφη και ελικόπτερα λαμβάνουν μέρος στην ναυτική παρέλαση.

Δέος προκαλούν πλοία όπως  το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος», το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου Dmitry Donskoy, η φρεγάτα Admiral Makarov και τα υποβρύχια Veliky Novgorod και Vladikavkaz.

Στη ναυτική παρέλαση συμμετέχουν και τα πολεμικά πλοία της Κίνας όπως η κορβέτα Hefei, η φρεγάτα Yuncheng και το βοηθητικό πλοίο Luoma Lake.

Μαχητικά αεροσκάφη Su-33K, MiG-29K, Su-24M, Su-30SM, MiG-31BM, Il-38, Tu-124M, Ka-52K Katran, Ka-27, Ka-29, Mi-8 και Mi-24VP «σκεπάζουν» τον ουρανό.

Οι εορτασμοί για την μνήμη των ναυτικών νικών της Ρωσίας πραγματοποιούνται παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου με παρελάσεις από τους στόλους του Ειρηνικού, του Βορρά, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας αλλά και του στολίσκου της Κασπίας.

Η δημιουργία του κανονικού ρωσικού Ναυτικού χρονολογείται από την βασιλεία του Μεγάλου Πέτρου.

Δείτε στο βίντεο τις παρελάσεις για την Ημέρα του Ναυτικού παρουσία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίρ Πούτιν: