Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το λαμπερό πάρτι του Ιβάν Σαββίδη για την επιτυχία του ομίλου του το 2016



Με ένα λαμπερό πάρτι παρουσία όλων των συνεργατών του επέλεξε να κλείσει ο Ιβάν Σαββίδης την φετινή κερδοφόρα χρονιά καθώς ο Όμιλος εταιρειών του, Agrocom, εμφάνισε κέρδη 712 εκατομμύρια ευρώ και ο ίδιος αναδείχτηκε ο πιο ισχυρός επιχειρηματίας της περιοχής του Ροστόφ.

Παραμονή Χριστουγέννων και στο μεγαλύτερο εστιατόριο «Portland» στις όχθες του ποταμού Ντον στο Ροστόφ της Ρωσίας, ο κόσμος αρχίζει να συρρέει. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι οι ψυχαγωγικές του αίθουσες που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς. Η κεντρική σκηνή, έχει κλειστεί για το πριβέ πάρτι του Ομίλου Agrocom που διοργανώθηκε με αφορμή την επιτυχημένη χρονιά που κατέταξε το γκρουπ Σαββίδη στην θέση 152 της λίστας του περιοδικού «Forbes» για το 2016. 

Ο συγκεκριμένος όμιλος, διαθέτει στο δυναμικό του 15.000 εργαζομένους, το εργοστάσιο καπνού «Ντονσκόι Ταμπάκ», η εταιρία συσκευασίας «Atlantis-Pak», συγκρότημα θερμοκηπίων, παραγωγής μεταλλικού νερού και σημαντικό μερίδιο στο αεροδρόμιο του Ροστόφ. Μάλιστα, η τελευταία επενδυτική κίνησή της είναι τα 2.342.000 ευρώ που έχει διαθέσει σε αλυσίδα 26 σούπερ μάρκετ.

Το παρών στο πάρτι έδωσαν όπως ήταν αναμενόμενο όλοι οι διευθυντές των επιχειρήσεων Σαββίδη, οι εργαζόμενοι και πολλοί συνεργάτες του ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι όμορφες παρουσίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Εξάλλου, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι φανατικός υποστηρικτής του γυναικείου φύλου και μυαλού καθώς σε θέσεις κλειδιά της «αυτοκρατορίας» του έχει επιλέξει γυναίκες. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν στο Πόρτλαντ, οι πρώτοι προσκεκλημένοι. Στην αίθουσα της εκδήλωσης είχαν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες όπου έπαιζαν διαρκώς πλάνα από σημαντικές στιγμές των εταιρειών του Ομίλου ενώ η κεντρική σκηνή ήταν στολισμένη με λουλούδια. Στα τραπέζια… έρεε άφθονη η σαμπάνια, το καλό κρασί αλλά και φαγητό με πολύ σολομό. 

Ο κ. Σαββίδης δεν άργησε στο ραντεβού του. Λίγο πριν τις εφτά, έφτασε στο Πορτλαντ με τους στενούς συνεργάτες του χωρίς τη συνοδεία της οικογένειάς του. Ντυμένος casual, χωρίς γραβάτα και κουστούμι, επιλέγοντας ρούχα ίδιας χρωματικής απόχρωσης. Φανερά συγκινημένος και χαρούμενος χαιρέτισε τους εργαζόμενους της Agrocom κι εν μέσω χειροκροτημάτων πήρε το μικρόφωνο για να ευχηθεί κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια.  Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, μίλησε για τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς και τη λειτουργία του ομίλου το 2016 που κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη λίστα των πιο επιτυχημένων εταιρειών. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την συλλογική εργασία και την συνεισφορά όλων κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή ενώ υποσχέθηκε να είναι δίπλα τους για να φτάσουν ακόμα ψηλότερα. 

Μετά την ομιλία του ο Ομογενής επιχειρηματίας, έκοψε την εντυπωσιακή τούρτα με το λογότυπο και τα χρώματα του Ομίλου, σβήνοντας δέκα κεράκια καταχειροκροτούμενος από τους προσκεκλημένους του. Δεν δίστασε μάλιστα να βγάλει και σελφι με όσους του ζήτησαν μια αναμνηστική φωτογραφία. Στη συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα με χορευτικές φιγούρες που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι κάτι που συνηθίζεται στα εταιρικά πάρτι της Ρωσίας και αρκετοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν στη σκηνή. Μπορεί το πρόγραμμα να μην συμπεριελάμβανε Σάκη Ρουβά και συρτάκι, όπως στην μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη στο Κρεμλίνο, για το έτος ελληνορωσικής φιλίας ωστόσο, το κέφι άναψε όταν ανέβηκε στη σκηνή το συγκρότημα «Komanche» που ξεσήκωσε τα πλήθη με τους ροκ ήχους του. Ο χορός συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ ενώ ο κ. Σαββίδης αποχώρησε νωρίτερα από την εκδήλωση. 

Στην ελίτ της Ρωσίας η Agrocom

Μπορεί το 2016, o  Όμιλος «AGROCOM» να κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των πιο επιτυχημένων εταιρειών με τα προϊόντα των εταιρειών «Ταύρος» και «Atlantis-Pak», να διεκδικούν τον τίτλο των πιο σημαντικών εμπορικών σημάτων του έτους, ωστόσο η επιτυχία της στον επενδυτικό κλάδο άρχισε από τα μέσα του 2015 καθώς αύξησε τις χονδρικές τις πωλήσεις κατά 27%.

Η «EBITDA» είχε αύξηση τζίρου 37% σε σχέση με το 2014 φτάνοντας στα10,3 δις ρούβλια, δηλαδή περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ και η «Atlantis-Pak» αύξησε τις πωλήσεις κατά 8,4 δις ρούβλια (110 εκατ. ευρώ) δηλαδή 32% από το 2014.Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 7,5 δισ. ρούβλια (100 εκατ. ευρώ) και η EBITDA υπερέβη το επίπεδο του 2014 κατά 56% με τζίρο 2,8 δις ρούβλια (40 εκατ. ευρώ).

Όσον αφορά την εταιρία κρεάτων «Ταύρος» πουλήθηκαν περισσότερα από 45.000 τόνοι λουκάνικα με μικρή αύξηση σε σχέση με το 2014 και το 2016 φαίνεται πως η παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,5% (47.000 τόνους). 

Τέλος, η καπνοβιομηχανία «Ντονσκόι Ταμπάκ» είχε αυξήσεις κατά 33% φτάνοντας τα 63 δισ. ρούβλια (820 εκατ. ευρώ). Το 2015 η παραγωγή τσιγάρων έφτασε στα 32,9 δισεκατομμύρια κομμάτια, δηλαδή 5% περισσότερο από το 2014.