Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρεμλίνο τώρα: Ομιλία Πούτιν για τον Ρώσο Πατριάρχη με αιχμές για την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία



Μόσχα Ιρίνα Μελίτη

Την έναρξη των εορτασμών για τα δέκα χρόνια Πατριαρχείας του Ρώσου Προκαθήμενου έκανε με χαιρετισμό του γύρω στις 3.30 ώρα Ελλάδος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν .

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον χαιρετισμό του, ότι “ο Πατριάρχης ακολουθώντας τις ιεραποστολικές παραδόσεις, βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο προς την εκκλησία. Η ρωσική εκκλησία είναι πάντοτε παρούσα εκεί που οι άνθρωποι βρίσκονται σε δυστυχία και χρειάζονται βοήθεια. Το κράτος θα συνεχίσει να προωθεί ενεργά την συνεργασία με τη ρωσική εκκλησία σε όλους τους επίκαιρους τομείς. Ο Ρώσος πρόεδρος επίσης τόνισε ότι οι πολιτικοί επενέβησαν σκληρά στην εκκλησιαστική ζωή της Ουκρανίας με την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ διευκρίνησε ότι το Ρωσικό Κράτος έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των θρησκειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία στην ομιλία του ο Ρώσος Πατριάρχης κ.κ Κύριλλος θα αναφερθεί στο έργο της Ρωσικής Εκκλησίας στα δέκα χρόνια της Πατριαρχείας τους καθώς και στο πνευματικό έργο που έχει προσφέρει η Ρωσική εκκλησία. Θα σταθεί ιδιαιτέρως στα θέματα της οικογένειας και της νεολαίας αλλά στις παραδόσεις που όπως θα τονίσει κρατούν ζωντανή και υγιή την κοινωνία. Θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για το θέμα της χορήγησης της Αυτοκεφαλείας της Ουκρανικής Εκκλησίας και θα εξηγήσει πως αυτή η παρέμβαση που έγινε στην Ουκρανία θα στοιχίσει την ενότητα.