Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ρωσία θωρακίζεται: Ιδού οι πύραυλοι του Πούτιν



Ένα τάγμα των παράκτιων πυραυλικών αμυντικών συστημάτων τύπου Bal εγκαταστάθηκε στην βάση του Στολίσκου Κασπίας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στην περιοχή Dagestan στο Βόρειο Καύκασο, δήλωσε την Παρασκευή ο Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας Alexander Dvornikov στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι "ο σχηματισμός και εγκατάσταση ενός ξεχωριστού τάγματος των βαλλιστικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Bal στη βάση έχει ολοκληρωθεί.

Το κύριο καθήκον του τάγματος είναι να προστατεύσει τους χώρους ελλιμενισμού των πολεμικών πλοίων και μονάδων του Στολίσκου της Κασπίας Θάλασσας και ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι ευάλωτες από αμφίβιες επιθέσεις”. Επίσης ο διοικητής τόνισε πως "οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί ώστε να σχηματιστεί και να συγκεντρωθεί μια πυραυλική δύναμη επιπέδου ταξιαρχίας στην περιοχή Astrakhan στη νότια Το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας τύπου Bal είναι εξοπλισμένο με υποηχητικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους χαμηλού υψομέτρου τύπου Kh-35 και είναι ικανό να καταστρέψει εχθρούς τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων.

Το Kh-35 μπορεί να χτυπήσει πολεμικά πλοία με εκτόπισμα μέχρι 5.000 τόνων, ενώ η πλήρης εκτόξευση του συστήματος, συνολικά 32 πυραύλων, μπορεί να αποτρέψει επιθέσεις μιας μεγάλης εχθρικής ναυτικής δύναμης, τις αμφίβιες δυνάμεις της ή να καταστρέψει τις εχθρικές νηοπομπές. Επίσης ο εκσυγχρονισμένος πύραυλος Kh-35E με δυνατότητα εμβέλειας μέχρι 300 χιλιόμετρα μπορεί να καθοδηγείται από μη επανδρωμένα εναέριο όχημα - drone.

Ως προς τη νέα ναυτική βάση του Στολίσκου της Κασπίας Θάλασσας, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε στις αρχές Απριλίου του 2018 ότι ο Στολίσκος θα μετεγκατασταθεί από το Astrakhan στην περιοχή Kaspiysk. Αργότερα τον Ιούνιο, ο Αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Vladimir KoroloyovΡωσία”.