Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Απρόσμενο τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ελτον Τζον


Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα δέχθηκε την Τρίτη ο Ελτον Τζον, καθώς στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τη φωνή του Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος τον πήρε τηλέφωνο δύο ημέρες έπειτα από την επίθεση που του έκανε ο γνωστός τραγουδιστής. «Είσαι πρόεδρος της Ρωσίας και λες τέτοιες βλακείες;», είχε πει μεταξύ άλλων ο Ελτον Τζον σε δηλώσεις του, κατηγορώντας τον Πούτιν για γελοιότητα, σε ό,τι αφορά τη στάση του ίδιου, αλλά και της χώρας του, απέναντι στους ομοφυλόφιλους.
 
«Ευχαριστώ πρόεδρε Βλαντιμίρ Πούτιν για την επικοινωνία και την τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε σήμερα», έγραψε ο Ελτον Τζον στο λογαριασμό του στο Instagram. «Ανυπομονώ να σας συναντήσω για να συζητήσουμε για την ισότητα των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία», σημείωσε ακόμη.
 
Ο Ελτον Τζον, που έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Σερ στην Αγγλία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Πούτιν, αλλά και για το πότε και πού θα συναντηθούν.
 
Οι δηλώσεις του τραγουδιστή έγιναν από το Κίεβο, όπου συνάντησε τον Πέτρο Ποροσένκο για να προωθήσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία επιδεικνύουν αρνητική στάση στο ζήτημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι, από τη Μόσχα και το Κίεβο, στα οποία περαστικοί προσβάλουν και επιτίθενται σε δύο άνδρες που περπατούν πιασμένοι από το χέρι.
 
Εδώ και καιρό ο Ελτον Τζον κάνει καμπάνια ενάντια στους ρωσικούς νόμους για τους ομοφυλόφιλους, που προωθούν τη βία σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Στις προ διημέρου δηλώσεις του ο Ελτον Τζον είχε τονίσει ότι ήθελε να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα. «Μπορεί να γελάσει πίσω από την πλάτη μου, μπορεί να με αποκαλέσει εντελώς ηλίθιο, αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι προσπάθησα», είχε πει.
 
Παρά το τηλεφώνημα πάντως, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις του Πούτιν για το θέμα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος τίμησε για την προσφορά του στην πατρίδα έναν πολιτικό από την Αγία Πετρούπολη, ο οποίος βοήθησε να συνταχθεί ο νόμος κατά των ομοφυλόφιλων.