Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το αναβαθμισμένο ελικόπτερο Mi-28UB στέλνει η Ρωσία στη Συρία



Στη Συρία αναμένεται να δοκιμαστεί το αναβαθμισμένο Ρωσικό ελικόπτερο Mi-28UB, το οποίο έχει διπλά χειριστήρια, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας «Ελικόπτερα Ρωσίας», Αντρέι Μπογκίνσκι.

Μάλιστα, ο γενικός σχεδιαστής της βιομηχανίας, Νικολάι Παβλένκο προσέθεσε, πως οχτώ ελικόπτερα Mi-28UB θα έχουν παραδοθεί στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, μέχρι και το τέλος του έτους.

«Αυτή τη στιγμή το ελικόπτερο Mi-28N διαθέτει πλήρωμα δύο ατόμων -τον πιλότο και τον χείριστη. Η αποστολή του νέου έργου είναι να μετατραπούν τα ελικόπτερα σε ένα συνδυασμό επιθετικού και εκπαιδευτικού ελικοπτέρου, με το πλήρες πακέτο χειριστηρίων μπροστά από το κάθε κάθισμα. Θα επιθυμούσαμε αυτά τα ελικόπτερα (Mi-28UB TASS) να υποβληθούν σε δοκιμές εδώ (στην Συρία)», υπογράμμισε ο Α.Μπογκίνσκι σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, που καταγράφηκε στην αεροπορική βάση Χμειμιν.

Ο αρχηγός της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της αεροπορίας στρατού των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων δήλωσε ότι τα πρώτα ελικόπτερα Mi-28UB θα παραδοθούν στο 344º κέντρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης στο Ταρζοκ.

Το Mi-28UB είναι μια συνδυασμένη διαμόρφωση επιθετικού και εκπαιδευτικού ελικοπτέρου του Mi-28N Night Hunter. Ξεκίνησε να εξελίσσεται το 2010. Η λειτουργία των διπλών χειριστηρίων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αν και το ελικόπτερο προορίζεται για την εκπαίδευση των πιλότων, διατηρεί όλες τις επιχειρησιακές δυνατότητες ώστε να μπορεί να προσβάλει εχθρικούς στόχους και οχήματα.

Δείτε τη φωτογραφία: