Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

πυρκαγια ματι



Ημέρα μνήμης - 102 κυπαρίσσια σήμερα θα αποκτήσουν ονόματα για να θυμόμαστε πάντα αυτούς που χάθηκαν στο Μάτι

Ένας χρόνος πέρασε σήμερα, από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στις 23 Ιουλίου 2018, στις 13:30 ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην Κινέτα και μέσα σε λίγες ώρες, ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές του αιώνα. Συνολικά 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και πολλοί έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.



Tα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ : Μνημειώδεις ατάκες που εξοργίζουν την κοινωνία

Κάθε μέρα η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδίδει δελτίο καιρικών φαινομένων κι επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Πλέον, με την ανασύστασή της θα πρέπει να εκδίδει και δελτίο επικίνδυνων… δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης.



Δικηγορικοί Σύλλογοι: Να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για τις πυρκαγιές

Να προχωρήσει άμεσα και σε βάθος η εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα. «Η χώρα δεν μπορεί να πνίγεται ή να καίεται διαρκώς και να κρύβεται σε διαχρονικά σφάλματα και αδυναμίες» τονίζει. 



Τον σημαντικότερο λόγο που κάηκε το Μάτι αποκαλύπτει διακεκριμένος καθηγητής του εξωτερικού

Πρόκειται για τον κορυφαίο, παγκοσμίως, καθηγητή σε θέματα πυρκαγιών και κλιματικής αλλαγής, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα από το 1985, και γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. 



Π. Σκουρλέτης: Δεν υπήρχε αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης για τη πυρκαγιά στο Μάτι

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «δεν αμφισβητείται η εισήγηση της εκκένωσης, αμφισβητείται κατά ποσό αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω στους αρμοδίους της τοπικής αυτοδιοίκησης».



Την άφησα να καίγεται δε μπορούσα να κάνω αλλιώς

Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι, σοκάρουν. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Alpha,  δημοσιογράφος του σταθμού ανέφερε: