Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ζωή Κουρούκλη: Η αποκάλυψη στην τελευταία της συνέντευξη για τις σχέσεις της με τη Ζωή Λάσκαρη



Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν πρώτη εξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη και μια σημαντική τραγουδίστρια της δεκαετίας του ΄60, με ιδιαίτερη αγάπη για την τζαζ μουσική.

Ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας, μέχρι που την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας στα 11 της χρόνια. Μαζί ηχογραφούν τον πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών.

Έκανε εμφανίσεις σε παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες σαν τραγουδίστρια ενώ το 1966 συνεργάστηκε και με το ποπ συγκρότημα The Stormies.

Άρχισε να εργάζεται σαν τραγουδίστρια στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Παράλληλα, είχε γυρίσει τον κόσμο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ τραγουδιού εκείνης της εποχής, κερδίζοντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο.

Τι είχε πει πριν από περίπου ένα μήνα στην τελευταία της συνέντευξη

Η γνωστή τραγουδίστρια, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε δώσει την τελευταία της συνέντευξη στο Down Town και τον Πάνο Ζόγκα. Τότε, εξομολογήθηκε τις ωραίες στιγμές που πέρασαν μαζί, ενώ αποκάλυψε πως «δεν είχαμε τις σχέσεις που θα ήθελα να είχαμε».

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από εκείνη τη συνέντευξη:

Σας λείπει η Ζωή Λάσκαρη;

Πολύ. Ήμασταν πρώτες ξαδέλφες. Ο πατέρας μου και ο πατέρας της ήταν αδέλφια. Συγκατοικούσαμε όταν η Ζωή γύρισε από την Αμερική στην Αθήνα. Γύρισε όταν έμαθε ότι πέθανε η μητέρα μου. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου εκείνη η συγκατοίκηση και τη θυμάμαι εκείνη την περίοδο με πολύ μεγάλη αγάπη.

Στην πορεία όμως χωρίσατε.

Συμβαίνουν αυτά. Δεν είχαμε τις σχέσεις που θα ήθελα να είχαμε. Έκανε ένα υπέροχο παιδί, τη Μάρθα, που την έχω χάσει τώρα. Η Ζωή είχε άλλες προτεραιότητες και έτσι κάπου χαθήκαμε αλλά αυτό το θεωρώ ότι είναι μέσα στη ζωή. Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα. Όπως και κρατάει τα πάντα.