Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Zandra Rhodes: Τα ταξίδια, πηγή έμπνευσης για τη Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας



Η Βρετανίδα σχεδιάστρια υφασμάτων και μόδας Zandra Rhodes ήταν βασική ομιλήτρια στην εμπορική έκθεση «Pure London», όπου μίλησε για την καριέρα της, για το πώς συνεχίζει να αντλεί έμπνευση μετά από 50 χρόνια στη βιομηχανία και για τις προσωπικότητες που θα ήθελε να ντύσει.

Έχοντας μόλις γιορτάσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων στον κόσμο της μόδας, η Zandra Rhodes αναφέρθηκε στο ταξίδι της σε έναν τομέα που μεταβάλλεται συνεχώς και παρέπεμψε σε φωτογραφίες από την αναδρομική έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας τον Σεπτέμβριο, με τίτλο «Zandra Rhodes: 50 Years of Fabulous».


 
 

Η σχεδιάστρια -που κέρδισε το τρόπαιο Luxury Legend των Walpole British Luxury Awards τον περασμένο Νοέμβριο- ανέφερε: «Οι άνθρωποι έλεγαν: “είσαι σχεδιάστρια υφασμάτων, αυτό είσαι”. Και σκέφτηκα ότι οι σχεδιαστές μόδας δεν φαίνονταν πιο έξυπνοι από ό,τι ήμουν, οπότε γιατί δεν μπορούσα να πάω να δω τι θα μπορούσα να κάνω;», εξηγώντας την εισβολή της στον κόσμο της μόδας.


 
 

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε σχήματα από βιβλία παραδοσιακής τέχνης, η οποία επηρέασε τα κυρίαρχα σχέδιά της.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Zandra Rhodes έχει ντύσει μία ατέλειωτη λίστα από διάσημους και μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως οι πριγκίπισσα Νταϊάνα, Φρέντι Μέρκιουρι, Ντέμπι Χάρι, Κέιτ Μος και άλλους.


 
 

Η Zandra Rhodes τόνισε ότι δεν έχει ντύσει, αλλά θα ήθελε να φορέσουν δημιουργίες της η Κέιτ Μίντλετον και η Σάλμα Χάγιεκ.