Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023 -

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΤΑΤΟΪ στιγμές ιστορίας» 


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20.00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», -επίπεδο-1. Λ. Περικλέους 55, στον Χολαργό- θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αλεξίας Κουλούρη: «ΤΑΤΟΪ στιγμές ιστορίας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, κύριος Ηλίας Αποστολόπουλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής ΝΔ, Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η κα. Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Ο κ. Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η σολίστ πιάνου, Δήμητρα (Μιμή) Ρουφογάλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο φουαγιέ.

Για το βιβλίο η κα. Αλεξία Κουλούρη έχει τονίσει:

«Η απόφαση για αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου με ώθησε στην απόφαση να συμβάλω στο μήνυμα εκσυγχρονισμού του, που επιχειρεί να συγκεράσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας τις ιστορικές μνήμες και εγείροντας προβληματισμούς.
Γιατί αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου όραμα. Μέσα από τα φλας του φακού και την αποτύπωση του στιγμιότυπου, να φωτίσω στιγμές της Ιστορίας και να δώσω τη δυνατότητα σε παλαιότερους, αλλά και σε νεότερους να κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν, αναζητώντας τη θύμηση ή τη γνώση μέσα από διαφορετικές πηγές. Προκειμένου να συναντηθούμε χρονικά στο σήμερα, παρά τα διαφορετικά σημεία αφετηρίας του καθενός από εμάς. Καταλύτη σε αυτό το γνωστικό ταξίδι, που έχει πρωταγωνιστές βασιλιάδες και πρίγκιπες, αλλά δεν είναι παραμύθι, αποτέλεσε η φωτογραφία. Σε μια περίοδο πυκνή σε γεγονότα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Έτσι λοιπόν, με όχημα τις περιγραφές στο ευρετήριο του πατέρα μου, τις αφηγήσεις στα δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών της εποχής, που πλαισίωναν και αναδείκνυαν τα σημαντικότερα φωτογραφικά καρέ, καθώς και τα επίκαιρα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, προσπάθησα να αναπαραστήσω μια εποχή με μια αφήγηση που μοιάζει σεναριακή».