Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βεργίνα: Επίσημη ανακοίνωση για τη μυστηριώδη γυναίκα που βεβήλωσε το μουσείο των βασιλικών ταφών (φωτο)



«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό να αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. 

 

Να σημειωθεί ότι  επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης στις 10 Μαΐου 2027, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών.

 

Η μυστηριώδης γυναίκα πάντως δεν έχει εντοπιστεί. Όπως αποκαλύπτεται κατάφερε να περάσει στο μουσείο έτσι όπως τη βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και κάποια στιγμή να βγάλει το μικρό ψεκαστήρα που είχε στα χέρια της. 

Το χρονικό της υπόθεσης 

Όλα συμβαίνουνμε την υπόθεση να μην βλέπει αρχικά το φως της δημοσιότητας. Οι έρευνες της αστυνομίας όμως για τον εντοπισμό της γυναίκας δεν απέφεραν καρπούς και έτσι μία από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μία γυναίκα ανω των 60 ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με εθνικ αμφίεση. 

Η γυναίκα άνω των 60 ετών, το μεσημέρι της 10ης Μαϊου του 2017 εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασλικών Ταφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου. Η μυστηριώδης επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο και ελαιώδες υλικό τις λίθινες βάσεις επιτύμβιων στηλών. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγαλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου, χωρίς εκείνη την ώρα να γίνει αντιληπτή. Κανείς δεν υποψιάστηκε το παραμικρό.

ΦΩΤΟ από tovima.gr

Οι έρευνες στράφηκαν αρχικά στα γκρουπ τουριστών που εκείνη την εποχή βρίσκονταν στη Βεργίνα, χωρίς όμως να εντοπιστεί η γυναίκα.