Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Το σπίτι του κάτω από την Ακρόπολη και πώς παραλίγο να κατεδαφιστεί!



Πολλοί από τους φίλους του Βαγγέλη Παπαθανασίου που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν μετά τον θάνατό του και το πέρασμά του στην αιωνιότητα, τόνισαν με δημόσια μηνύματά τους πως η Ελλάδα που τόσο αγαπούσε, τον είχε πληγώσει πολύ. 

Και μάλιστα, ανάμεσα στις πληγές που είχε αποκτήσει είχαν να κάνουν με το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ακριβώς απέναντι από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αυτό είχε συμβεί πριν από αρκετά χρόνια όταν υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση γι' αυτό αφού οι αρμόδιοι φορείς θεωρούσαν ότι το σπίτι εμπόδιζε τη θέα και έπρεπε να κατεδαφιστεί μαζί με ένα ακόμα κτίριο στον ίδιο δρόμο.

 «Μπορεί η άποψή μου να ακούγεται προκατειλημμένη, αλλά σας διαβεβαιώνω πως ακόμη κι αν δεν ήταν το σπίτι μου μέρος αυτής της προμελετημένης καταστροφής, πάλι θα είχα την ίδια άποψη», είχε δηλώσει στους Sunday Times ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, βαθιά πληγωμένος για ό,τι είχε μεσολαβήσει.

Ευτυχώς για όλους μας, το σπίτι όπου έζησε για αρκετά χρόνια ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν κατεδαφίστηκε.

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο όμορφους δρόμους της παλιάς Αθήνας και ξεχωρίζει για την υπέροχη εξωτερική διακόσμησή του. Εκεί κατέφευγε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου όταν επέστρεφε από το Λονδίνο ή το Παρίσι όπου ζούσε σχεδόν μόνιμα και κάθε σημείο του έχει έντονη την "παρουσία" του.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το σπίτι του: