Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τζόνι Βεντούρα: Πέθανε ο θρύλος της μερένγκε



Ο εμβληματικός τραγουδιστής της δομινικανής μουσικής Τζόνι Βεντούρα πέθανε, σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από έμφραγμα.


 
JOHNNY VENTURA & Su Combo Show Dic. 12, 1988 "Si Vuelvo a Nacer" GERONIMO SHOW OFFICIAL

Ο Βεντούρα, με μια αξιοζήλευτη καριέρα άνω των έξι δεκαετιών, έγινε γνωστός με την ορχήστρα μερένγκε και σάλσα, «Combo show».  Η συγκεκριμένη μπάντα θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες στη μουσική ιστορία της χώρας της Καραϊβικής.


 
 

Ήταν τέτοια η επιρροή του Βεντούρα ώστε ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λουίς Αμπινατέρ κήρυξε τρεις ημέρες εθνικού πένθους.  Ο ίδιος είπε πως ο τραγουδιστής, γνωστός με το προσωνύμιο El Caballo Mayor (ή Μεγάλο άλογο) θα τιμηθεί με στρατιωτικές τιμές.

 
JOHNNY VENTURA Y SU COMBO SHOW - Señora - Matilda (80's)

Σύμφωνα με ενημέρωση από το νοσοκομείο Clinica Unión Medica όπου μεταφέρθηκε, ο Βεντούρα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια γεύματος στην πόλη Σαντιάγο δε λος Καμπαγέρος. Ο 81χρονος δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες για καρδιοπνευμονική ανάνηψη.


 
 

«Ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας. Ήταν σε μια επαγγελματική συνάντηση κι από εκεί θα πήγαινε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι» ανέφερε ο γιος του Χάντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  

 
JOHNNY VENTURA Y SU COMBO SHOW - El Hombre Enamorao - A Toda Maquina (80's)

Ο Βεντούρα στην πολύχρονη καριέρα του κυκλοφόρησε πάνω από 100 άλμπουμ ενώ τιμήθηκε με έξι λάτιν Γκράμις. Αργότερα, ασχολήθηκε και με την πολιτική, εκλεγόμενος δήμαρχος στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο.