Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Travelling": Έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery-10/23 Σεπτεμβρίου



Τα ταξίδια, πάντοτε, έλκυαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Μόνο μέσα από αυτά και τις εκπληκτικές εμπειρίες ζωής που μας πρόσφεραν, μπορούσαμε να μγνωρίσουμε πράγματα, που ούτε καν φανταζόμασταν.

Για όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν, η ταξιδιωτική φωτογραφία παρουσίαζε ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μία εικόνα μπορούσε να τους μεταφέρει χιλιόμετρα μακριά και να τους δείξει τοπία πρωτόγνωρα και εντυπωσιακά. 

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι ένα είδος που μπορεί να παρουσιάσει στον θεατή ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο είδος για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο κοινό της επειδή μπορεί να αποτυπώσει απρόβλεπτες καταστάσεις - και αυτή είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για τον φωτογράφο. Πέραν, όμως, τούτου, η ταξιδιωτική φωτογραφία καταφέρνει ορισμένες φορές να παρουσιάσει μία διαφορετική οπτική γωνία πάνω σε ένα ήδη οικείο θέμα, αναδεικνύοντας νέες, μέχρι πρόσφατα άγνωστες πτυχές του.

Σε αυτό το είδος αποφάσισε να δώσει έμφαση ο Μάρκος Δολόπικος, ο οποίος επιμελήθηκε τη νέα έκθεση με τίτλο “Travelling”, που θα φιλοξενηθεί στην Blank Wall Gallery από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά 14 καταξιωμένων φωτογράφων του χώρου, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες γωνιές του πλανήτη: από το Βέλγιο και την Ολλανδία μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά και από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστραλία. Τα έργα τους έχουν κάτι να πουν, ανεξάρτητα από το μέρος του κόσμου από το οποίο προέρχονται.

Info:
Travelling
Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12, Κυψέλη
Έναρξη έκθεσης: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης:  10 έως 23 Σεπτεμβρίου
Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Alain Schroeder (Βέλγιο)
Amanda Marie Harner (ΗΠΑ)
Dimo Dimov (Βουλγαρία)
Gregoris Mentzas (Ελλάδα)
Harry Longsteet (ΗΠΑ)
Jason Freeman (Αυστραλία)
Jerry Grasso (ΗΠΑ)
Lesia Maruschak (Καναδάς)
Manos Sparis (Ελλάδα)
Margrieta Jeltema (Ολλανδία)
Paul M. Murray (ΗΠΑ)
Pete McCutchen (ΗΠΑ)
Ron Colbroth (ΗΠΑ)
Stephen Mimms (ΗΠΑ)
Είσοδος Ελεύθερη