Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Θέλετε να ζήσετε στο παλάτι των Βερσαλλιών σαν την Μαρία Αντουανέτα; Τώρα μπορείτε!



Αν έχετε φανταστεί ποτέ να μείνετε σε ένα από τα πιο πολυτελή παλάτια του κόσμου, το όνειρό σας μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα. Η γαλλική ξενοδοχειακή εταιρεία Airelles άνοιξε το Airelles Château de Versailles, το Le Grand Contrôle, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Château de Versailles, τη διάσημη βασιλική κατοικία που χρονολογείται από τη βασιλεία του 18ου αιώνα του Louis XVI και της Marie Antoinette.

 

Η Airelles, μέρος της γαλλικής εταιρείας LOV Group, μετέτρεψε ένα παλάτι που αρχικά οραματίστηκε το 1681 ο αρχιτέκτονας του Louis XIV, Jules Hardouin-Mansart, σε μια πολυτελή ιδιοκτησία 14 δωματίων. Η ενσάρκωση του στον 21ου αιώνα προσφέρει δείπνο από τον διάσημο Γάλλο σεφ Alain Ducasse, ένα σπα από την ελβετική μάρκα περιποίησης δέρματος La Maison Valmont, εσωτερική πισίνα 50 μέτρων και θέα στο Orangerie, το τμήμα των εμβληματικών κήπων του παλατιού γνωστό για τα οπωροφόρα δέντρα του, και το Pièce d’Eau des Suisses, τη λίμνη μέσα στους κήπους.

 

Μέσα στο παλάτι

Οι εσωτερικοί χώροι επαναπροσδιορίστηκαν από τον αρχιτέκτονα και διακοσμητή εσωτερικών χώρων Christophe Tollemer, ο οποίος εμπνεύστηκε από το θρυλικό κτήμα των Βερσαλλιών της Marie Antoinette, Petit Trianon, καθώς και από το πλούσιο στιλ του Louis XVI. Καθένα από τα 14 δωμάτια και σουίτες είναι μοναδικά διακοσμημένο και το κατάλυμα είναι εξοπλισμένο με ανακαινισμένα και αναπαλαιωμένα έπιπλα εποχής, έργα τέχνης, υφάσματα, πολυελαίους και αντικείμενα.

 

 

Οι επισκέπτες που διαμένουν στο Le Grand Contrôle θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε περιοχές του Château και χώρους που συνήθως είναι κλειστοί για τους επισκέπτες και θα μπορούν να εξερευνήσουν τους κήπους, τις αίθουσες και τα διαμερίσματα του παλατιού.

Κάθε διαμονή περιλαμβάνει ιδιωτική πρωινή περιήγηση στο Trianon και το Queen’s Hamlet πριν από την άφιξη του κοινού, αλλά και μια ιδιωτική περιήγηση στο παλάτι το βράδυ μετά την αναχώρηση των επισκεπτών. Στα έξτρα περιλαμβάνεται και απεριόριστη πρόσβαση στους κήπους, συμπεριλαμβανομένων γκολφ καρτ για εξερεύνηση.

 

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πληρώσετε επιπλέον για πρόσβαση μετά το ωράριο στο Hall of Mirrors, μια αίθουσα με θέμα την Marie Antoinette, μια ιδιωτική παράσταση στη Royal Opera και μια ιδιωτική τραπεζαρία με ένα κουαρτέτο ζωντανής ορχήστρας στο πρώην διαμέρισμα του Louis XV’s κόρες, μεταξύ άλλων μοναδικών προνομίων.

Φάτε σαν βασιλιάδες

Το εστιατόριο του Ducasse στο Château de Versailles μέσα στο Le Grand Contrôle, διαθέτει κλασική γαλλική κουζίνα με ένα «μενού εμπνευσμένο από την επιβλητική φύση των γευμάτων του Louis XIV», σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

 

Τα γεύματα, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας απογευματινού τσαγιού εμπνευσμένη από την κακομαθημένη Marie Antoinette, θα σερβίρονται με φόντο την απρόσκοπτη θέα στο Orangerie. Το δείπνο θα είναι ένα ταξίδι  στο παρελθόν με τους σερβιτόρους ντυμένους με την παλιά ενδυμασία, παρουσιάζοντας μια γαστρονομική γιορτή πέντε πιάτων σε χρυσές και ασημένιες πιατέλες. Ένα «βασιλικό brunch» θα προσφέρεται κάθε Κυριακή εμπνευσμένο από το Le Grand Couvert, την παράδοση του βασιλιά και της βασίλισσας για φαγητό μπροστά στο κοινό.

 

 

 

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για το Le Grand Contrôle για γάμους, ιδιωτικά δείπνα και εκδηλώσεις για έως και 54 άτομα. Εκδηλώσεις μπορούν να φιλοξενηθούν στο κεντρικό παλάτι, καθώς και η επιλογή ενοικίασης ολόκληρου του ξενοδοχείου για έως 36 άτομα στα 14 δωμάτια και σουίτες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά ανοίγουμε τις πόρτες στο Le Grand Contrôle, ένα έργο που ξεκίνησε ως ένα φιλόδοξο όραμα το 2016», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airelles, Guillaume Fonquernie. «Αυτή η παρουσίαση αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Airelles σε μια πολύ οδυνηρή στιγμή για τη βιομηχανία φιλοξενίας στο σύνολό της, καθώς αρχίζουμε να ανακάμπτουμε αργά από την πανδημία και προσβλέπουμε σε πιο φωτεινές στιγμές μπροστά μας».

 

Οι τιμές ξεκινούν από τα 1700 ευρώ ανά ημέρα (και πιο πολύ το γράφω για την αδερφή μου, η οποία σίγουρα θα έχει μπει στον πειρασμό να κλείσει δωμάτιο).