Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Θέατρο:Που να πάτε και τι να δείτε σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου..



Σας προτείνουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

1.Η Κυρά της Ρω, του Γιάννη Σκαραγκά στο θεάτρο Arroyo

Η νέα σκηνή του θεάτρου Arroyo εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου με τον θεατρικό μονόλογο του Γιάννη Σκαραγκά «Η Κυρά της Ρω» με την Φωτεινή Μπαξεβάνη. Μια σπάνια θεατρική εμπειρία, που φωτίζει από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.
Κυριακή 19/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 12€ (φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, 10435, Αθήνα τηλ. 210 3469575
.

 2. Αιολική Γη, του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.
Κυριακή 19/12 στις 19:00.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ Α’ Ζώνη 18€ Β’ Ζώνη (Θεωρεία – Ά Εξώστης) 15€. Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

 3. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Κυριακή 19/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
.

 4. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Κυριακή 19/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος , Φοιτητικό/Νεανικό: 13€, Ανω των 65: 13€, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

5. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο.


Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, ανεβαίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.

Κυριακή 19/12 στις 19:30.
Εισιτήριο: 18€ γενική είσοδος , Φοιτητικό/Νεανικό: 13€, Ανω των 65: 13€, Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

 6. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.«Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα». Κυριακή 19/12 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

 7. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Κυριακή 19/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54
.

 8. Ο«Ρινόκερος», με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στο θέατρο Κιβωτός

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, «Ρινόκερος», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός, με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στον ρόλο του Μπερανζέ. Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά, ο μόνος άνθρωπος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ, μία πανανθρώπινη μορφή σε σύγχυση, που συνέχεια επικρίνεται ότι πίνει και αργεί.
Κυριακή 19/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ – 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα | Τηλ: 210 3427426
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο παλτό του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος

 9. Ο Καρυοθραύστης, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής

«Ο Καρυοθραύστης», το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο που γοητεύει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στο Θέατρο Μπολσόι. Φέτος, η υπέροχη ιστορία της κούκλας-καρυοθραύστη, που βασίζεται στην αγαπημένη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, μεταδίδεται δορυφορικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Παραμονή Χριστουγέννων. Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της Ντρόσσελμαγερ, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς των Ποντικών και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις…
Κυριακή 19/12, 17:00
Εισιτήριο: 8€ – 15€, €8.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, €15.00 Γενική Είσοδος | Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 72 82 333, http://www.megaron.gr

πηγη metropolis.gr