Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το θαύμα της φύσης μέσα από εικόνες



Σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών, οι οποίες διεκδικούν βραβείο στον διαγωνισμό «Wildlife Photographer of the Year»,  δόθηκαν στη δημοσιότητα, μεταξύ των οποίων αυτή ενός ιβηρικού λύγκα που στέκεται μπροστά από μια πόρτα, τσιτάχ που κολυμπούν σε ένα ορμητικό ποτάμι και μιας λέαινας με αίμα στη μουσούδα της.


 
 

Η επιτροπή έλαβε έναν αριθμό ρεκόρ συμμετοχών για την 57η έκδοση του διαγωνισμού, τον οποίο διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.


 
 

«Ήταν η συνολική ποιότητα των συμμετοχών που μας εξέπληξε. Με τα περισσότερα ταξιδιωτικά σχέδια να έχουν ακυρωθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι φωτογράφοι φαίνεται ότι ξόδεψαν επιπλέον χρόνο για να σκεφτούν ποια “διαμάντια” θα υποβάλουν. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή από εικόνες που προκαλούν προβληματισμό αλλά και που μας υπενθυμίζουν τη χαρά και το θαύμα της φύσης» δήλωσε η Ρoζ Κίντμαν Κοξ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.


 
 

Η επιτροπή επέλεξε ανάμεσα σε 50.000 συμμετοχές από φωτογράφους σε 95 χώρες, με κριτήριο «τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την τεχνική αρτιότητα», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του διαγωνισμού.


 
 

«Οι εξαιρετικές εικόνες αναδεικνύουν την πλούσια ποικιλομορφία της ζωής στη Γη και κεντρίζουν την περιέργεια και τον θαυμασμό.


 
 

Αφηγούμενη την ιστορία ενός πλανήτη υπό πίεση, η έκθεση αυτή φωτίζει τις επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τη συλλογική δράση που πρέπει να αναλάβουμε», δήλωσε ο Νταγκ Γκαρ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.


 
 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 12 Οκτωβρίου και θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου 2022.