Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ταινία για τον Αγιο Νεκτάριο – Ξεκίνησαν τα γυρίσματα με Σερβετάλη, Λούλη και Μίκι Ρουρκ..



Με το δεξί κάνει επανεκκίνηση η κινηματογραφική παραγωγή στη χώρα μας μετά το πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων λόγω κορoνοϊού.

Η διεθνής συμπαραγωγή «Ο άνθρωπος του Θεού» (Man of God) για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου έχει ήδη ξεκινήσει να γυρίζεται στη χώρα μας με τον Αρη Σερβετάλη στον ρόλο του Αγίου να έχει ήδη φορέσει τα ράσα του και να γυρίζει σκηνές αυτές τις μέρες σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα.

Σύντομα αναμένεται να προσγειωθεί στη χώρα μας για να συμμετέχει στα γυρίσματα ο δημοφιλής Μίκι Ρουρκ. Μαζί τους πρωταγωνιστούν επίσης οι Alexander Petrov, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Αννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Μαρθίλια Σβάρνα,Σαράντος Γεωγλερής και Παναγιώτης Μαρίνος. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται η Yelena Popovic που υπογράφει επίσης το σενάριο.

«Η ταινία, που έρχεται σε μια ασταθή στιγμή της παγκόσμιας Ιστορίας, φιλοδοξεί να υπενθυμίσει την αξία που έχει το “φως” και η συνεχής αναζήτησή του, ακόμα κι όταν οι καιροί μοιάζει να είναι σκοτεινοί», λένε οι υπεύθυνοι της παραγωγής που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει γυρίσματα νωρίτερα φέτος αλλά η πανδημία έβαλε πάγο στην προσπάθεια. «Μια ταινία-ωδή στην επιμονή και το ήθος, ύμνος στην ελπίδα, με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να μπει στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη», σημειώνει η παραγωγή. Τη μουσική υπογράφει ο Πολωνός Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, γνωστός από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι και αγαπητός δημιουργός στην πατρίδα μας, κάτι που αποδεικνύουν οι συχνές εμφανίσεις του εδώ.

Με λίγα λόγια το «Ο άνθρωπος του Θεού» αφηγείται την ιστορία του Αγίου από τα χρόνια της Αιγύπτου έως το τέλος του στην Αθήνα. «Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ομως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Αγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα».

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της ViewMaster Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο «Αγιος Μάξιμος Ο Γραικός», και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου.

Άρης ΣερβετάληςΆρης Σερβετάλης

Άρης Σερβετάλης